NRK Meny
Normal

Ble Cahill snytt for straffe her?

Tim Cahill og Australia mener de ble snytt for et soleklart straffespark da de yppet seg mot chilenske stjerner natt til lørdag.

Kommentator: Trond Johnsen

Tim Cahill var het for Australia mot Chile natt til lørdag. Her mener LA Galaxy-spilleren at han skulle hatt straffespark i duellen med midtstopper Gonzalo Jara.

Laster innhold, vennligst vent..
Jason Davidson

Jason Davidson (t.v.) og Tim Cahill var langt nede etter 3-1-tapet.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

– Australia føler nok at de har blitt bortdømt i denne kampen. Det er i hvert fall 3–4 situasjoner som kan diskuteres. Blant annet straffesituasjonen, sa TV 2s fotballekspert Egil Drillo Olsen underveis i kampen.

«Socceroos» sjarmerte en hel fotballverden i lørdagens 3-1-tap mot Chile. De færreste trodde på forhånd at Australia skulle tukte de chilenske stjernene, men Tim Cahill og Co. kom med flere skremmeskudd i løpet av kampen.

Etter at Chile scoret to mål på to minutter i første omgang, handlet veldig mye om Australia og deres store spiller, Tim Cahill. I det 35. minutt stanget 34-åringen inn en redusering som ga laget virkelig blod på tann.

– Blir holdt kraftig i trøya

Snaue 20 minutter senere ropte hele Australia på straffespark. Cahill ble holdt i trøya og fikk dermed ikke ta sats da han skulle sette pannebrasken på ballen. Cahill raste, men dommer Noumandiez Desire Doue lot spillet gå videre.

– Cahill blir holdt kraftig i trøya. Det der er straffespark, sa Egil Drillo Olsen, og var enda mer tydelig etter å ha sett reprisen:

– Der så man det veldig tydelig. Oi, oi, oi!

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Kommentator: Trond Johnsen

SE VIDEO: Her kan du se høydepunktene fra kampen.

Punkterte kampen på overtid

NRKs fotballkommentator Trond Johnsen mener på sin side at et straffespark ville vært billig.

– Cahill mener han blir holdt i trøya. Repetisjonen viser at han blir holdt litt, men du kan ikke rope på straffe der, da, Cahill, utbrøt Johnsen da han kommenterte kampen på radio.

Straffe eller ikke – Australia fortsatte uansett å overraske chilenerne. Få minutter etter fikk spisskjempen en scoring annullert for en hårfin – men dog korrekt – offside.

I stedet var det Chile og Wigan-spilleren Jean Beausejour som punkterte kampen på overtid og sikret en 3-1-seier.

– Chile straffet oss to ganger tidlig i kampen, men så begynte vi å slåss. Vi visste vi kunne få noe ut av dette, og vi er skuffet nå. Det var synd med det annullerte målet. Ikke mye gikk vår vei, sa Tim Cahill i et TV 2-sendt intervju.

Nederland og Chile står med tre poeng hver i gruppe B. Spania og Australia har null poeng.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.