NRK Meny
Normal

Blatter nekter å svare for seg i USA

FIFA-president Sepp Blatter (79) ønsker ikke å komme til USA for å svare på spørsmål om den pågående korrupsjonssaken i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Sepp Blatter

TRAKK SEG: Sepp Blatter har trukket seg som FIFA-president, men blir foreløpig sittende til en ny er valgt.

Foto: Michael Probst / Ap

79-åringen var onsdag invitert til en høring i Det amerikanske senatet av den republikanske senatoren Jerry Morans.

– Senator Jerry Morrans stab kom med anmodninger til FIFA om å la Blatter svare for seg, men organisasjonen avslo, sier Garette Turner, en talsperson for den republikanske senatoren.

Risiko

Blatter, som har annonsert sin avgang, uttalte nylig i et intervju med den tyske avisen Welt am Sonntag at han «ikke ønsker å ta risikoen ved å reise noen steder før alt har blitt oppklart».

Presidenten for Det amerikanske fotballforbundet (USSF), Sunil Gulati, som er medlem av FIFAs styre, har i likhet med Blatter takket nei til å delta i høringen. I stedet deltar USSF-direktør Dan Flynn.

To måneder

Det er nå over to måneder siden korrupsjonssaken, som har rystet internasjonal fotball, ble rullet opp. Flere FIFA-topper ble arrestert mistenkt for å være innblandet i korrupsjon, og både sveitsisk politi og amerikanske FBI etterforsker saken.

Myndighetene i USA har sin egen etterforskning og har siktet en rekke personer.

– Blatter etterforskes

I starten av juni meldte den velrennomerte avisen The New York Times at også Blatter selv etterforskes for korrupsjon.

Han har selv ikke kommentert dette, men trakk seg som FIFA-president bare fire dager etter at han ble gjenvalgt i slutten av juni.

Blatters generalsekretær, Jerome Valcke, er også dratt inn i saken. Han er blitt koblet til en ulovlig millionutbetaling i forbindelse med VM i Sør-Afrika i 2010,

FIFA avviser påstandene om Valcke.

Det vil nå bli holdt en ekstraordinær kongress hvor FIFA skal velge en ny president. Førstkommende mandag skal det være et møte i FIFAs eksekutivkomité der man skal bli enig om datoen for kongressen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.