NRK Meny
Normal

- Riise blir ingen helt fra dag én

John Arne Riise var nær ved å signere for Fulham i 2001, men valgte Liverpool. – Det henger igjen hos enkelte, sier lederen i den norske supporterklubben.

John Arne Riise

Det skrives flittig om John Arne Riise på Fulhams hjemmeside. Her er noen av de mest negative supporterinnleggene.

Foto: Skjermdump www.fulhamfc.com / Scanpix/Bildemontasje NRK

Riise

John Arne Riise med sin nye drakt.

Foto: NRK

Det debatteres heftig på Fulhams hjemmeside etter John Arne Riise ble klar for klubben i går.

Mange hyller signeringen som en av klubbens beste de siste årene, men i omtalen av nordmannen finner vi også beskrivelser som «mammagutt» og «leiesoldat».

  • «Et dårlig kjøp. Jeg er knust over at han er en del av laget,» skriver én supporter.
  • «Jeg har hatet den rødhårede idioten siden 2001, så jeg vil finne det meget vanskelig å plutselig holde med ham,» skriver en annen.

Årsaken til mishagsytringene er Riises overgang fra Monaco til Liverpool i 2001. Nordmannen var så godt som klar for Fulham før Liverpool kom på banen og snappet opp nordmannen.

Flere av Fulham-supporterne viser forståelse for at Riise valgte storklubben, men er misfornøyde med noen av rødtoppens kommentarer i etterkant.

– Jeg føler at Liverpool er tryggere for meg fordi Fulham akkurat har rykket opp, og kan havne i trøbbel, sa Riise ifølge The Guardian.

Tror ikke på piping

Mats Bjørnstad, leder i Fulhams norske supporterklubb, tror overgangssaken fortsatt henger igjen hos enkelte supportere, spesielt fordi en del føler nordmannen brukte Fulham for å skaffe seg kontrakt med Liverpool.

– Det er kommet fram i ettertid at Fulham ble brukt for å trekke interesse fra andre. Det var først da Fulham var nær å signere ham at Liverpool kom på banen, sier Bjørnstad til NRK.

Han tror ikke det er ille nok til at Riise kommer til å oppleve piping eller demonstrasjoner fra supporterne, men mener venstrebacken er avhengig av å spille godt.

– Han blir nok ikke noen helt fra dag én, og kommer til å måtte bevise at han må levere for å få en bra status. Men det tror jeg ikke blir noe problem, for han er en god spiller med bra erfaring, sier Bjørnstad.

Den norske supporterlederen er svært fornøyd med kjøpet av Riise.

– Vi har fått en meget bra venstreback til en kjempepris. Det er nesten overraskende at det har gått, sier Bjørnstad.

«En fantastisk signering»

Dét synspunktet er han ikke alene om. Mellom mishagsytringer og skjellsord på klubbens diskusjonsforum finner vi flust med hyllester av Riise, som blant annet kalles et av Fulhams beste kjøp de siste årene.

  • «En fantastisk signering, jeg er overlykkelig. Jeg kan bokstavelig talt ikke tenke meg en bedre spiller som ville vært villig til å spille for oss,» skriver én.
  • «En av våre beste signeringer på årevis, han kommer nok til å bli en favoritt blant fansen ganske kjapt,» skriver en annen.
  • «Fremtidig Fulham-kaptein,» skriver en tredje.
Video Storebror Riise er klar for Fulham

Se reportasjen: Storebror Riise er klar for Fulham.

Rart å tenke på for Riise

Riise selv er klar over at han ikke er like populær hos alle på Craven Cottage, men varsler at han kommer til å jobbe så hardt at supporterne blir fornøyde.

– Hvis noen tviler, og ennå er litt irritert på meg, skal jeg bare spille så godt som mulig å prøve og forandre på det, sier Riise til NRK.

– Jeg tror ikke folk kan klandre meg for det jeg gjorde for 10 år siden. Jeg fikk litt pepper de gangene jeg kom tilbake og spilte mot Fulham på Craven Cottage, men jeg håper at jeg får en god velkomst nå, fortsetter Riise.

Likevel innrømmer han at det er litt spesielt å ende opp i akkurat Fulham.

– Det er litt rart å tenke på at jeg holdt på å signere her for 10 år siden. Alt kan skje i fotball. Jeg vet jeg gjorde det rette valget da, men nå er det rette valget å gå til Fulham, sier han.

Les: Riise: - Det var på tide å bevege på seg

Fotballnyheter