Blanc vraker hele VM-troppen

Laurent Blanc dropper hele den franske VM-troppen til privatslandskampen mot Norge på Ullevaal.

Laurent Blanc
Foto: Thibault Camus / Ap

Avgjørelsen ble tatt på et møte i det franske fotballforbundet (FFF) i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Frankrike skal møte Norge på Ullevaal 11. august.

Tidligere i dag kom det frem at den nye landslagssjefen Laurent Blanc, ville vrake alle 23 spillerne som representerte Frankrike under VM.

Etter møtet med FFF i dag fikk han altså viljen sin og samtlige er suspendert.

- Jeg kan ikke late som om ingenting skjedde i Sør-Afrika, sier Blanc.

- Jeg fulgte det som skjedde med et trist blikk. Jeg var skuffet over den sportslige prestasjonen, men jeg ble først og fremst rasende over enkeltes oppførsel, sier den nye landslagstreneren.

- En brå fornyelse

Landslagets assistenttrener, Ola By Rise, har full forståelse for Blancs avgjørelse.

Ola By Rise

Ola By Rise er sikker på at et nytt Frankrike kan by på god underholdning på Ullevaal.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Det var en veldig spesiell seanse under VM og de følte vel et behov for å gjøre et eller annet. Dette blir en slags nullstilling for det franske laget. Blanc vet nok hva han gjør, sier han.

Han tror Frankrike, selv uten spillere som Franck Ribery og Thierry Henry, kan by på god utfordring på Ullevaal i august.

- De kan stille mange landslag som er like gode. Dette er en litt brå fornyelse, men for oss kan det være like vanskelig og utfordrene å møte et lag med spillere som man ikke har kartlagt, eller har en helt klar oppfatning om hvordan kommer til å spille, By Rise, som tror på en underholdende kamp.

- Jeg tror verken det kommer til å bli lite underholdende eller enkelt for oss, tvert i mot.

Skandale-VM

Det stjernespekkede laget røk ut etter gruppespillet, og underveis i turneringen var det store interne uroligheter, hvor blant annet Chelsea-spiss Nicolas Anelka ble sendt hjem. Det hele toppet seg da alle spillerne forlot treningsfeltet i protest.

Landslagssjef Raymond Domenech ble sparket etter mesterskapet, og nå jobber hans arvtaker Laurent Blanc med å rydde opp i bråket.

Video: Her boikotter VM-spillerne treningen

Video Fransk krangel på trening

Innkalt til presidenten

Det har nemlig gått hardt for seg i Frankrike etter VM-exiten. Veteranspiss Thierry Henry ble innkalt til president Nicolas Sarkozy umiddelbart etter at laget kom hjem fra VM, og det er diskutert en rekke straffetiltak mot spillerne og lederne.

Da de første meldingene om den mulige spillerutskiftningen ble kjent for en uke siden, tvilte landslagets assistenttrener på at det ville bli gjennomført.

Les også: Gallas gir ham all skyld

Fotballnyheter