- Vi skal spille underholdende fotball og bli nr. 4-5 i ligaen

De indiske eierne i Blackburn har store planer for Lancashire-klubbens fremtid. I hvert fall store ord.

Blackburn-eiere og Sam Allardyce

Blackburns eiere, brødrene Balaji Rao og Venkatesh Rao, sparket Sam Allardyce (t.h) for å gjøre plass til en stor britisk manager.

Foto: AFP/Reuters

For den overraskende sparkingen av Sam Allardyce på mandag var bare et lite delmål i en større plan om å gjøre Blackburn til en toppklubb i England.

– Vi vil at Blackburn skal spille underholdende fotball og at klubben skal bli nummer 4-5 i ligaen eller bedre, sa talsmann i Blackburns nye eier-firma Venky's, Anuradha Desai, til den lokale avisen Lancashire Telegraph på tirsdag.

Ikke nok med det; de styrtrike eierne vil også at den neste manageren helst skal være britisk. Eller bare veldig god.

– Vi er på utkikk etter en britisk manager. Men vi er åpne for andre enestående kandidater - en som vil være veldig, veldig bra for klubben, sier Desai.

Dersom klubben kun er på utkikk etter en manager fra balløya, vil det utelukke kandidater som nederlandske Martin Jol, svenske Sven-Göran Eriksson og Diego Maradona - som alle har blitt nevnt som potensielle erstattere for «Big Sam».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sjokk at Allardyce fikk sparken

Morten Gamst Pedersen og Michel Salgado

Morten Gamst Pedersen (t.v) sammen med Michel Salgado. Nordmannen har scoret fire mål for Rovers denne sesongen.

Foto: JON SUPER / Ap

Allardyce reddet Blackburn fra nedrykk i 2008, og førte dem til en 10. plass på tabellen forrige sesong. Morten Gamst Pedersen har nytt stor tillit under den erfarne manageren, og ble svært overrasket over at sjefen fikk fyken.

– Det er et like stort sjokk for meg som for alle andre. Vi har overhodet ikke gjort det dårlig i år, og ville med seier på søndag (mot Bolton) ligget på en meget komfortabel 6. plass, sa Gamst Pedersen etter å ha mottatt beskjeden.

Blackburn har vunnet seks av 17 kamper så langt denne sesongen, og ligger med det på 13. plass i Premier League. Derfor virket også hovedpersonen selv overrasket over å ha blitt sparket.

– Jeg er sjokkert og skuffet over at jeg må forlate Blackburn. Jeg har hatt et fantastisk forhold til spillerne, de ansatte og supporterne mens jeg har vært her, sa Allardyce til BBC.

– Blackburn vil aldri vinne serien

De indiske eierne er likevel sterkt uenige i de som mener de har gjort et feilgrep.

– Supporterne burde stole på oss fordi vi gjør dette for klubbens beste. Dette har ingenting med Sam å gjøre, vi har bare et ulikt syn på fremtiden og vil at klubben skal vokse, sier Desai.

Blackburn Rovers vant Premier League i 1994-95-sesongen, med blant Henning Berg på laget, men har i ettertid kun vunnet én pokal - ligacupen i 2002. Klubben har i tillegg oppnådd tre 6.-plasser i ligaen, senest i 2005-06-sesongen.

Tim Sherwood var på Blackburn-laget som vant serien i 1995, men har liten tro på at dagens Blackburn-utgave er i stand til å kunne gjenta bedriften i fremtiden.

– De kommer aldri til å vinne ligaen igjen. Kanskje hvis Roman Abramovich (Chelsea-eier) og sjeik Mansour (Man City-eier) hadde slått seg sammen. De er gode nok til å beholde plassen hver år og kanskje banke på døren til en 6. - 8. plass i Premier League, sier Sherwood.

Fotballnyheter