NRK Meny
Normal

Bjarmann vil ha Erlandsen: – Spillerne har kjøpt hele budskapet hans

Arne Erlandsen ble Lillestrøms redningsmann. Nå vil sportslig leder Torgeir Bjarmann ansette sin tidligere lagkamerat på permanent basis.

Arne Erlandsen

TAKKET: Arne Erlandsen takket for fansen for støtten etter at klubben hadde sikret ny kontrakt i eliteserien.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det som har overrasket meg mest er hvordan han har jobbet pedagogisk, og hvordan han har angrepet situasjonen, sier Torgeir Bjarmann, som samtidig understreker at det er styret i klubben som til slutt skal ta treneravgjørelsen.

20. september i år tok Erlandsen over for sparkede Runar Kristinsson. Klubben lå på nedrykksplass. Neste års 100-årsjubileum stod i fare for å bli feiret i OBOS-ligaen.

Bjarmann

DUO: Sportslig leder Torgeir Bjarmann var med å presentere Arne Erlandsen som ny Lillestrøm-trener tidligere i høst.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Tilbake til røttene

Første kampen under den nye sjefen ble et mareritt med 2-1-tap hjemme for Sogndal. Men så kom borteseieren mot Stabæk (1-2) som endret alt. 11 poeng på de fem siste seriekampene reddet plassen i eliteserien. Klubben endte til slutt på 12. plass med 34 poeng.

Nå kommer Torgeir Bjarmann til å innstille sin tidligere lagkamerat for styret og den ledige sjefsstolen på Åråsen.

– Jeg synes de seks siste kampene taler for seg. Det er rett tid for å dra klubben tilbake til røttene. Vi har fått et knallhardt kollektiv. Vi spiller 4-4-2 og er gode på dødballer. Det går utrolig fort når vi går i angrep, og vi spiller langs bakken. Jeg tror det er veien å gå, sier Bjarmann til NRK.

– Klubben må ta et valg

Erlandsen var trener i Lillestrøm også fra 1998 til 2004. Da ble det sølv i eliteserien i 2001 etter klassisk Lillestrøm-oppskrift. Det betyr en direkte spillestil med duellkraft og rå fysikk.

På Åråsen ønsker de at det skal «være vondt å møte klubben». Kanskje blir det slik igjen - dersom Erlandsen får jobben på permanent basis.

Erlandsen

FRAMOVER: Arne Erlandsen vil ha en direkte spillestil på Åråsen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg mener dette er måten Lillestrøm skal framstå på. Dette er internasjonal fotball - ligge tett og gå på overganger. Og så skal vi selvsagt utvikle spillet mot etablert forsvar hele tiden, sier Erlandsen, som er åpen for å lede klubben videre.

– Klubben må ta et valg i forhold til det. Jeg gjør den jobben som jeg mener er riktig i forhold til den spillergruppa jeg har. Med bakgrunn i at vi har gått oppover på tabellen hver eneste serieomgang - med unntak av den første - må jeg si at jeg er veldig godt fornøyd, sier Erlandsen.

– Ikke noe liv å være bånnslam

Bjarmann er imponert over måten Erlandsen har angrepet hver seriekamp.

– Motstanderne har ikke vært nevnt med ett ord i oppbyggingen til kampene. Det har kun vært fokus på egen kraft, og hva vi har vært gode på.

– Spillerne har kjøpt hele budskapet. Og det er ingenting som tyder på at det ikke kan skje fremover heller, sier den sportslige lederen, som håper han slipper å oppleve årets vonde høst en gang til.

– Å være bånnslam er ikke noe liv å leve. Fotball skal være moro, men noen ganger er det ikke moro, sier Torgeir Bjarmann.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter