NRK Meny
Normal

Bjarmann vil ha Erlandsen: – Spillerne har kjøpt hele budskapet hans

Arne Erlandsen ble Lillestrøms redningsmann. Nå vil sportslig leder Torgeir Bjarmann ansette sin tidligere lagkamerat på permanent basis.

Arne Erlandsen

TAKKET: Arne Erlandsen takket for fansen for støtten etter at klubben hadde sikret ny kontrakt i eliteserien.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det som har overrasket meg mest er hvordan han har jobbet pedagogisk, og hvordan han har angrepet situasjonen, sier Torgeir Bjarmann, som samtidig understreker at det er styret i klubben som til slutt skal ta treneravgjørelsen.

20. september i år tok Erlandsen over for sparkede Runar Kristinsson. Klubben lå på nedrykksplass. Neste års 100-årsjubileum stod i fare for å bli feiret i OBOS-ligaen.

Bjarmann

DUO: Sportslig leder Torgeir Bjarmann var med å presentere Arne Erlandsen som ny Lillestrøm-trener tidligere i høst.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Tilbake til røttene

Første kampen under den nye sjefen ble et mareritt med 2-1-tap hjemme for Sogndal. Men så kom borteseieren mot Stabæk (1-2) som endret alt. 11 poeng på de fem siste seriekampene reddet plassen i eliteserien. Klubben endte til slutt på 12. plass med 34 poeng.

Nå kommer Torgeir Bjarmann til å innstille sin tidligere lagkamerat for styret og den ledige sjefsstolen på Åråsen.

– Jeg synes de seks siste kampene taler for seg. Det er rett tid for å dra klubben tilbake til røttene. Vi har fått et knallhardt kollektiv. Vi spiller 4-4-2 og er gode på dødballer. Det går utrolig fort når vi går i angrep, og vi spiller langs bakken. Jeg tror det er veien å gå, sier Bjarmann til NRK.

– Klubben må ta et valg

Erlandsen var trener i Lillestrøm også fra 1998 til 2004. Da ble det sølv i eliteserien i 2001 etter klassisk Lillestrøm-oppskrift. Det betyr en direkte spillestil med duellkraft og rå fysikk.

På Åråsen ønsker de at det skal «være vondt å møte klubben». Kanskje blir det slik igjen - dersom Erlandsen får jobben på permanent basis.

Erlandsen

FRAMOVER: Arne Erlandsen vil ha en direkte spillestil på Åråsen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg mener dette er måten Lillestrøm skal framstå på. Dette er internasjonal fotball - ligge tett og gå på overganger. Og så skal vi selvsagt utvikle spillet mot etablert forsvar hele tiden, sier Erlandsen, som er åpen for å lede klubben videre.

– Klubben må ta et valg i forhold til det. Jeg gjør den jobben som jeg mener er riktig i forhold til den spillergruppa jeg har. Med bakgrunn i at vi har gått oppover på tabellen hver eneste serieomgang - med unntak av den første - må jeg si at jeg er veldig godt fornøyd, sier Erlandsen.

– Ikke noe liv å være bånnslam

Bjarmann er imponert over måten Erlandsen har angrepet hver seriekamp.

– Motstanderne har ikke vært nevnt med ett ord i oppbyggingen til kampene. Det har kun vært fokus på egen kraft, og hva vi har vært gode på.

– Spillerne har kjøpt hele budskapet. Og det er ingenting som tyder på at det ikke kan skje fremover heller, sier den sportslige lederen, som håper han slipper å oppleve årets vonde høst en gang til.

– Å være bånnslam er ikke noe liv å leve. Fotball skal være moro, men noen ganger er det ikke moro, sier Torgeir Bjarmann.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.