Milan i billettkrise etter Zlatan-exit

Milan sliter med å få solgt sesongkort etter salget av Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva. Ikke siden 1986 har tallene vært dårligere for den italienske storklubben.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har funnet seg godt til rette i Paris Saint-Germain. Like idyllisk er det ikke i Milan. Suppoertere har krevd pengene tilbake for kjøpte sesongbilletter etter spillersalget.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Italy Politics Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi har aldri opplevd dårligere billettsalg som eier av AC Milan.

Foto: Luca Bruno / Ap
Thiago Silva

Salget av Ibrahimovic er nok ikke eneste årsak til nedgang i billettsalget. Thiago Silva har også forlatt Milan til fordel for PSG.

Foto: MARCELLO PATERNOSTRO / Afp
Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic feiret 29 mål i Milan-drakt under fjoråressesongen. Salget av svensken resulterer i flere misfornøyde supporeter.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Tapet av mange betydningsfulle spillere har tydelig innvirkning på Milans billettsalg før sesongstart i Serie A.

Klubben har til nå solgt 19.283 sesongbilletter før serien starter mot Sampdoria 26. august, ifølge Aftonbladet.

Dette er det dårligste billettsalget på over 20 år.

Ikke siden 1986, da mediemogul og tidligere statsminister Silvio Berlusconi tok over klubben, har salget vært lavere, iflølge Tuttosport.

Tilbyr pengene tilbake

Selvtilliten til Zlatan Ibrahimovic vil nok ikke bli særlig mindre når man ser på årsaken til det svake billettslaget. Men svensken kan ikke ta all skyld alene.

Den italienske storklubben har solgt både den svenske spissen og Thiago Silva til den franske klubben Paris Saint-Germain.

I tillegg ble spillere som Alessandro Nesta, Clarence Seedorf og Gennaro Gattuso fristil fra kontrakten etter forrige sesong.

Spillerflukten har gjort supporterne tydelig misfornøyde. I tillegg til det svake billettsalget, har flere av dem allerede har kjøpt billetter krevd pengene tilbake etter spillersalget.

Klubben har hørt på kravene.

– Milan tilbyr umiddelbart å betale tilbake for sesongkortene for de som ikke er fornøyde med det som har skjedd i overgangsvinduet, sa Adriano Galliani til Corriere della Sera etter protestene.

Toppscorer

Milan avsluttet forrige sesong på andreplass i Serie A. Juventus tok ligatittelen fire poeng foran hovedutfordreren.

Med tanke på Ibrahimovics målteft for klubben, er supporternes misnøye forståelig.

Svensken var ikke bare Milans mest målfarlige spiller forrige sesong, han ble også toppscorer i Serie A.

Denne sesongen er det PSGs supportere som kan glede seg over Zlatan. I serieåpningen mot Lorient scoret spissen begge målene og reddet ett poeng for PSG.

Fotballnyheter