Bille Nielsen hysjet og slo seg på brystet etter viktig scoring

– Den scoringen var viktig. Det har stormet rundt oss den siste tiden, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen satte inn 1–1 for Rosenborg mot Godset og reddet ett viktig poeng. Han feiret med å hysje og slå seg på klubbemblemet.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Francisco Santos Da Silva Júnior

Francisco Santos Da Silva Junior bommet på ballen alene med keeper.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen er blitt kritisert av mange både for det sportslige og utenomsportslige denne sesongen. Mot Godset svarte han på kritikken med å score for Rosenborg i 1-1-kampen i Drammen.

Det var tydelig at målet betydde mye for dansken. Han jublet ellevilt sammen med lagkompisene mens han slo seg på brystet og viste et hysj-tegn med fingeren. Han avsluttet feiringen med RBK-trener Per Joar Hansen på sidelinjen.

– Dette var årsbeste av oss. Det sånn vi skal fortsette, sier målscorer Nicki Bille Nielsen til C More etter kampen.

– Svært viktig

Med 1-1-målet sørget dansken for at både han selv og «Perry» trolig får litt mer fred fra media og supportere etter en svak Rosenborg-sesong.

– Den scoringen var viktig for oss. Det har stormet rundt oss – spesielt i hjemme i Trøndelag – den siste tiden. Det er viktig å slå tilbake og vise at vi kan. Det var en fin scoring av Nicki, sier Per Joar Hansen C More.

Stor Junior-feil

Det som skulle vise seg og bli en svært fartsfylt kamp, startet imidlertid rolig og nervøst i Drammen. Lagene følte litt på hverandre og spillet bølget mye frem og tilbake. Men etter 25 minutter eksploderte det på Marienlyst:

Lars-Christopher Vilsvik stormet fremover, spilte inn til Junior som bare skulle bredside ballen i mål. Junior sparket, men traff utrolig nok bare luft. En vanvittig Junior-feil av Godset-spilleren.

– Det gjør du ikke igjen, Junior. Det er alltid lurt å se på ballen når man skal skyte. Han gjør alt riktig frem til skuddet. Det er en stor blemme, sier C More-ekspert Bengt Eriksen.

Like før pause var det Rosenborg som burde ha satt ballen i mål. Bille Nielsen ble spilt fri på siden og stormet fremover mot Godset-målet. Dansken traff landsmannen Mikkelsen som prøvde å chippe over keeper og i mål, men ballen gikk like over tverrliggeren, og lagene gikk til pause på 0–0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thomas Braathen Sørum

Thomas Sørum krasjet med et reklameskilt og ble fraktet til sykehus mot slutten av kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Superbytte av Deila

I pausen valgte Godset-trener Ronny Deila å sette inn Thomas Sørum for å enda mer liv foran RBK-målet. Deila traff ekstremt godt med byttet:

Etter drøye 50 minutter dempet Sørum en fantastisk pasning fra Vilsvik og smalt ballen sikkert forbi Alexander Lund Hansen. Vakkert av innbytteren!

Men Nicki Bille Nielsen trengte altså ikke mer enn fem minutter på å dempe Marienlyst-jubelen.

Bille Nielsen tok ned ballen med en mann i rygg, gjorde en sterk vending og skjøt fra 20 meter. Ballen gikk innom en forsvarer og i mål.

Sørum-skade

Etter scoringen skjedde det mye i Drammen. I det 59. minutt fikk målscorer Sørum en dytt av Jørgen Skjelvik og smalt inn i en reklameskilt med hodet først. Sørum, som har vært forfulgt av skader de siste sesongene, fikk en så kraftig smell at han måtte byttes ut – kun 18 minutter etter han entret banen.

– Han ville reise seg med en gang. Han sa ikke noe umiddelbart, men så dobbelt. Vi la ham ned og tok det derfra. Det er en slik skade hvor spilleren bare må tas av banen og skaden stabiliseres. De nærmeste timene vil vise hva de finner. Nakkestrekk er den mest sannsynlige diagnosen, sier Godset-lege Erik Dag Knudsen til NTB.

Også Morten Gamst Pedersen og Alexander Lund Hansen måtte ut med skade i løpet av matchen, og forlenger dermed RBKs skadeliste ytterligere.

For Godset ble dette en kamp for historiebøkene. Strømsgodset er oppe i 44 eliteseriekamper på hjemmebane uten tap. Det er tangering av RBKs rekord fra 1990-tallet. Drammenserne har ikke tapt hjemme på Marienlyst siden kampen mot Molde 16. juni 2011.

Fotballnyheter