Bille Nielsen arrestert etter bytur

Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen skal ha spyttet på en ansatt og slått etter folk på vei ut av et utested i Trondheim natt til fredag. Han har fått et forelegg på 10.000 kroner av politiet.

bille

Nicki Bille Nielsen måtte overnatte i fyllearresten natt til fredag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Politiet arresterte en 25-åring utenfor Three Lions like etter klokken to natt til fredag. Ifølge Adresseavisen er dette Rosenborgs danske spiss Nicki Bille Nielsen.

– Vi ser på denne saken med største alvor, og vil komme til bunns i hva som har skjedd, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i RBK til Adressa.no.

Slo og spyttet

Adresseavisen har lest politiets logg, og Bille Nielsen skal ha revet ned et glass, spyttet på en ansatt og slått etter folk etter å ha blitt kastet ut av utestedet.

– 25-åringen ble pågrepet i natt, og har sittet i arresten. Han har fått et forelegg på 10 000 kroner for ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Leif Berglund til NRK.no.

Satt i fyllearresten

Nielsen skal ha blitt satt i fyllearresten etter hendelsen, hvor han ble sittende til fredag morgen. Politiet har selv anmeldt ham.

– Vi prøver nå å få mer klarhet i hva som skjedde natt til fredag. Dette er en sak vi selvsagt tar på største alvor, sier Tove Moe Dyrhaug.

Det er bare to dager til Rosenborg skal spille seriekamp mot Sarpsborg 08, menr spillerne hadde treningsfri fredag.

Cuphelt i storform

Den danske spissen har vist storform på banen i det siste, og avgjorde semifinalekampen mot Haugesund onsdag. Han har scoret åtte mål i serien så langt.

Torsdag var han på restitsjonstrening på¨Lerkendal, men dukket ikke opp på lunch/kakefest på Lerkendalbrakka etterpå. NRK fikk ikke intervjuet Nilsen, som dro på privat lunchavtale.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England