Nigeria nekter for kampfiksing etter «historiens mest bisarre selvmål»

På merkelig vis «mistet» den nigerianske målvakten Austin Ejide ballen i eget mål i privatlandskampen mot Skottland onsdag. Lagets trener sier han aldri har hørt om kampfiksing før.

Austin Ejide

PUBLIKUM REAGERTE: Nigeria-keeper Austin Ejide gjorde en merkelig inngripen i onsdagens vennskapskamp mot Skottland. Situasjonen på bildet er ikke det omtalte selvmålet.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Jeg skjønner ikke hvor slike påstander kommer fra engang. Dette er første gang jeg hører om kampfiksing. Vi er ikke gamblere, vi er fotballspillere, sa den nigerianske landslagssjefen Stephen Keshi etter den usedvanlig tabberike vennskapskampen.

Stephen Keshi

HVA ER KAMPFIKSING?: Nigeria-sjef Stephen Keshi forstår ikke hvordan noen kan hevde kampen mot Skottland var fikset.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Skottland tok imot Nigeria til vennskapskamp på Fulhams hjemmebane Craven Cottage onsdag kveld.

Kampen endte 2-2, men en situasjon tidlig i kampen fikk publikum til å sperre opp øynene.

«Glapp» ballen i eget mål

Etter et skotsk hjørnespark glapp nemlig Nigeria-keeper Austin Ejide ballen i eget mål etter en duell i feltet.

Målet ble riktignok annullert for angrep på keeper, men TV-reprisene avslørte like fullt hvordan keeperen på besynderlig vis «mistet» ballen han hadde i fast grep over egen mållinje.

Ut ifra TV-bildene er det mulig å se for seg at ballglippen var gjort med overlegg. Den britiske avisen Telegraph omtaler målet som «det mest bisarre selvmålet i landslagshistorien».

  • Se den komiske scoringen her!

Det høyst uvanlige selvmålet har gått sin seiersgang i sosiale medier, og en rekke forståsegpåere mener selvmålet er nødt til å ha vært fikset.

Nigeria scoret for øvrig enda et selvmål senere i kampen, men utlignet til 2-2 bare sekunder før full tid.

Høyrisikokamp for kampfiksing

Allerede mandag, to dager før kampen, varslet skotske etterforskere at den nevnte kampen var en høyrisikokamp for potensiell kampfiksing.

Kampen ble merket med såkalt «rødt flagg» av det skotske fotballforbundet. Vennskapskamper før et stort mesterskap er nemlig ansett som svært gode objekter for kampfiksere.

Nigeria er kvalifisert for det forestående fotball-VM. Laget møter Argentina, Bosnia-Hercegovina og Iran i gruppespillet.

Det er heller ikke første gang det rettes kampfiksings-anklager mot Nigeria. Den nigerianske eliteserien er nemlig kjent for å ha fotballverdens rareste tabell.

Laster Twitter-innhold
Nigeria kampfiksing

SUPPORTERE STØTTER LAGET: Nigerianske supportere hadde med seg store plakater der de avfeide det skotske fotballforbundets påstander om at kampen kunne være fikset. 'Nigerianere fikser ikke kamper, vi vinner dem' står det skrevet på denne supporterplakaten.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Fotballnyheter