«Drillo» beskylder fotballforbundet for svertekampanje

Egil Olsen tror noen i fotballforbundet bevisst lekker usann informasjon for å sverte ham.

Tidligere landslagssjef Egil Olsen mener han er utsatt for en svertekampanje fra Norges Fotballforbund. Drillo mistenker at noen i forbundet bevisst lekker uriktige opplysninger til pressen.
Reporter: Marius Skjelbæk
Foto: Linnerud/Eustice / redigering: Ola S. Hana

SE VIDEO: Egil Olsen mener han ble ulovlig oppsagt da han ble erstattet med Per-Mathias Høgmo som landslagssjef i fotball. Etter avskjedigelsen har han havnet i konflikt med sine tidligere kollegaer i fotballforbundet.

Den tidligere fotballandslagssjefen er oppgitt over artikler i blant annet Dagbladet, hvor det blir hevdet at han krever 3,4 millioner i kompensasjon fra fotballforbundet (NFF).

– Jeg har fått beskyldninger om at jeg er en grisk kommunist etter det. Det er så klart ikke hyggelig, særlig når det kommer av et sånt oppslag, sier Egil Olsen.

– Ikke hyggelig

«Drillo» avviser at han har krevd noen konkret sum fra NFF. Tvert imot tror han noen bevisst har lekket feilaktig informasjon om ham.

– Jeg opplever det som en aldri så liten svertekampanje. Det er ikke hyggelig det som kommer til meg etter et sånt oppslag, sier Olsen, og utdyper:

– Saken kjøres såpass hardt i Dagbladet og Nettavisen, og jeg synes det er nesten uforståelig at de hevder det kommer fra sikre kilder. Jeg skulle gjerne visst hvem de sikre kildene er, for å si det sånn.

– Hvem tror du det er?

– Det er vanskelig å tenke seg at det er noen andre enn noen i NFF, sier Olsen.

– NFF er et vidt begrep, og det jobber fryktelig mange hyggelige mennesker der som jeg har samarbeidet godt med. Men, det virker som noen som lekker ting til pressen der, men jeg vet det ikke sikkert.

Har sendt brev til NFF-styret

I Dagbladet-artikkelen blir det hevdet at «Drillo» krever betalt som om han hadde ledet Norge til fotball-VM i Brasil. Det ville til sammen gitt ham 3,4 millioner kroner.

– Jeg synes det er trist, for det er ikke sant. Jeg har sendt et privat brev til styret i NFF og krevd en del ting, men det står ikke noe, ikke et pip, om konkret økonomisk kompensasjon, sier Olsen.

NRK har sett det aktuelle brevet, hvor det riktig nok ikke blir nevnt noen konkrete økonomiske krav.

Olsen sier at det viktigste for ham er at han ønsker NFF skal erkjenne at han ble ulovlig oppsagt da han for snart en måned siden ble erstattet av Per-Mathias Høgmo.

– Da er loven sånn at arbeidstaker kan kreve stillingen tilbake eller kreve kompensasjon. Det er ikke aktuelt å kreve stillingen som landslagssjef tilbake. Vi har presisert at det vi ønsker er å komme til enighet, og det stilles derfor ikke noe konkret krav om kompensasjon i denne omgang, sier Olsens advokat, Anne Marie Due.

Graff: – Ingen svertekampanje

Svein Graff

Svein Graff i NFF avviser at forbundet driver en svertekampanje mot Olsen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Svein Graff, kommunikasjonssjef i NFF, avfeier «Drillos» påstander om en svertekampanje.

– Nei, vi driver ingen svertekampanje mot Egil Olsen. Vi har stor respekt for det han har gjort for norsk fotball, og det som skjer nå er først og fremst trist, sier han.

– Han mener noen har lekket feilaktig informasjon om ham til Dagbladet. Hva mener du om det?

– Det er vanskelig å kommentere noe utover det vi hele tiden har sagt, nemlig at vi ikke ønsker å prosedere i media og heller ikke vil kommentere innholdet i brevet.

Så langt har NFF ikke besvart «Drillos» brev, men har varslet at det kommer i løpet av morgendagen. Olsen håper han snart kan legge ned stridsøksen og bli ferdig med hele saken.

– Jeg håper vi snart kan få et møte for å snakke ut og deretter legge saken bak oss, sier han.

Selv om forholdet er betent nå, tror 71-åringen han kan fortsette å jobbe i fotballforbundet etterhvert. Det har lenge vært snakk om at han kan få en rolle som forsker.

– Det kan fortsatt være aktuelt, men jeg avventer og ser, sier han.

– Stoler på kilden

Dagbladet publiserte den første artikkelen hvor det ble hevdet at Drillo krever 3,4 millioner kroner i kompensasjon. Den ble siden sitert av andre medier.

Jens Kløverud, sportssjef i Dagbladet, mener avisen har god grunn til å stole på kildene i den aktuelle saken.

– Vi driver på ingen måte noen svertekampanje mot Drillo når vi har behandlet dette som en vanlig nyhetssak. I noen saker som denne er det vanskelig å få frem åpne kilder, men vi har kilder som hevder det vi har skrevet og har ingen grunn til å tvile på dem. Heller ikke slik det er nå. Så får vi se hva saken bringer videre, sier han.

Fotballnyheter