NRK Meny
Normal

Ble matchvinner etter omstridt "pasning"

Her scorer Morten Berre det kontroversielle målet som sørget for at Molde for tredje gang på rad taper mot Vålerenga.

Morten Berre scorer

Morten Berre scorer

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

NRKsport.no fulgte kampen

Begge lag trengte tre poeng for ikke å miste kontakten med lagene på den øvre delen av tabellen, men til slutt var det hjemmelaget som sikret seg full pott og sendte Molde hjem med null poeng i bagasjen.

Molde har tapt de tre siste seriekampene mot de blå og har dermed pådratt seg et Vålerenga-kompleks.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Målet kom etter hands

Video Vinnermålet kom etter en hands

Offensiv 1. omgang

Vålerenga gikk offensivt ut fra start og spilte seg til to målsjanser i løpet av de fem første minuttene.

Molde kom bedre med i kampen etter det, og var også nær ved å gå opp i ledelsen da Mattias Mostrøm skjøt fra 17 meter i det 16. minutt, men Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld fikk så vidt slått ballen over.

Moldes Baye Djibi Fall

Moldes Baye Djibi Fall jubler

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Det første målet kom likevel til hjemmelaget tre minutter seinere. Etter noen flotte Vålerenga-kombinasjoner på venstresiden endte ballen hos Moa neste nede ved dødlinja ved femmeteren, han slo ballen tilbake til Mohammed Fellah som scoret enkelt foran åpent mål.

Nesten like enkelt så det ut da Molde utliknet kvarteret seinere. Bjørn Runström tok med seg ballen mot kortlinja og slo den tilbake mot Baye Djiby Fall som vakkert nikket ballen i mål.

Hands?

De første 20 minuttene av 2. omgang var drepende kjedelig, hvor Molde var det beste laget. Men det var Vålerenga som gikk opp i ledelsen igjen.

En lang ball ble slått inn i bakrommet mot Shelton. Han tapte i utgangspunktet duellen med Andreasson, men bak ham kom Berre på løp og kunne enkelt sette ballen i mål.

Spørsmålet som sikkert kommer til å bli reist var om ballen var borte i overarmen til Shelton før den gikk videre til Berre, men hverken dommeren eller linjemannen så situasjonen og målet ble godkjent.

- Det var en soleklar hands, og burde vært annullert, sa matchvinner Berre til TV 2 etter kampen.

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal ikke holde på dommeren, men fra min vinkel var det hands. Så får vi jobbe med våre ting, og dommeren gjøre sine ting bedre. Alt i alt var det en "skitmatch" hvor hverken vi eller Vålerenga spilte noen god kamp, sa Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2.

Molde forsøkte å komme inn i kampen igjen, men klarte aldri å true seieren til Oslo-laget.

Dermed er Vålerenga oppe på sjuendeplass, mens medaljetippede Molde ligger nede på 13. plass og er hele ni poeng bak serieleder Aalesund.

Nett-TV: Andresen fornøyd

Video Martin Andresen fornøyd med seier

Fotballnyheter