Berre avgjorde mot SIF

Vålerengas Morten Berre ble nok en gang den store helten.

Andre Bergdølmo og Morten Berre
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

I forrige serierunde scoret han to mål mot Brann. I dag satte Morten Berre inn det avgjørende 2-0 målet mot Strømsgodset.

Jevn serie

Eksperter, media og trenere har diskutert fram og tilbake om spillerinvasjonen fra utlandet og kvaliteten på norsk fotball. Det eneste alle er enige om er at Eliteserien er jevnere og mer spennende enn noen gang. I dagens kamp på Marienlyst var det jevnt, men aldri spennende.

Vålerenga var god i første omgang, men ga fra seg initiativet i andre. Det var likevel nok til vinne 2-1 over et tafatt hjemmelag.

Johnsen i form 

Superveteranen Ronny Johnsen har vært en klippe i midtforsvaret til Vålerenga så langt i sesongen. I dag startet han på midtbanen, en posisjon eks-proffen har storspillt i ved tidligere andledninger. I pausen måtte han gi seg pga en ankelskade. Da hadde han scoret et mål og vært banens beste i 45 minutter.

Målet kom etter 14 minutter da Morten Berre fyrer av et skudd med retning reklameskiltene ved siden målet til Espen Johnsen. Men ut av ingenting kommer Ronny Johnsen skliende og lager sitt første mål for sesongen.

Samme Berre la på til 2-0 i det 29. minutt. På dette tidspunktet i kampen hadde ikke hjemmlaget vært i nærheten av noe som helst og gjestene fra Oslo Øst kunne gå til pause med en komfortabel ledelse.

Mistet initiativet

Etter hvilen kom Strømsgodset mer med i kampen. Ronny Johnsen etterlot seg et tomrom på midtbanen til VIF som de aldri klarte å fylle. Men selv om hjemmelaget kom mer med betyr ikke det at de spilte en god omgang. De hadde ballen mye,men skapte lite. Peter Kovacs var nær ved et par anledninger og kan vel trekkes fram som Godsets beste spiller i dag.

Reduseringen kom etter et frispark. Fredrik Winsnes slår inn, Peter Kovacs vinner i lufta og Alexander Aas setter ballen i mål. Et klassisk dødballmål som ga Godset en liten gnist. Denne gnisten beholdt de i omtrent fem minutter før de gikk tilbake til balltrilling på midtbanen.

Alt i alt en lite begivenhetsrik kamp som avgjøres på innstats fra bortelaget og mangel på målsjanser fra hjemmelaget.

For et par uker siden var det krise i Vålerenga. Etter trenerbyttet har de tatt syv poeng på tre kamper. Strømsgodset har tapt tre på rad og ligger nå like over nedrykksstreken.

Fotballnyheter