Stuptrøtte Berishas SMS til sjefen: – Jeg er klar til kamp

TEL AVIV (NRK.no): Til tross for at Valon Berisha (20) spilte mot Albania fredag, og knapt har sovet på ett døgn, er han høyaktuell for U21-lagets skjebnekamp mot England lørdag kveld.

Valon Berisha

Valon Berisha er klar for sin andre kamp på to dager når det norske U21-landslaget skal i aksjon mot England lørdag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Valon Berisha Joshua King

Valon Berisha sammen med Joshua King på vei fra Tirana i Albania til Tel Aviv i Israel.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

– Det skal bli godt med en powernap, sier Valon Berisha på vei inn spillerhotellet i EM-byen Tel Aviv.

Kun timer etter 20-åringen gikk av banen i albanske Tirana etter det skuffende 1-1-resultatet i A-landslagets VM-kvalifisering, er han på plass i Israel.

Sammen med Joshua King, Håvard Nordtveit og Markus Henriksen skal Berisha gyve løs på U21-mesterskapet - etter et rimelig originalt døgn som norsk landslagsspiller.

Charterfly

Da landskampen mot Albania var ferdig like før halv elleve fredag kveld, måtte lagets yngste haste videre.

23.15 forlot en NFF-delegasjon hotellet i Tirana, og ble fraktet til flyplassen med politieskorte. Halv ett gikk de om bord i et charterfly til Tel Aviv, som landet 03.20 (én time foran).

Først halv seks lørdag morgen gikk gutta til sengs.

– Dette var et verdensrekordforsøk på ett eller annet, kommenterer en smilende Nils Johan Semb, som var med unggutta på reisen.

Eneste fra start

Når Berisha, Nordtveit, Henriksen og King står opp i Tel Aviv lørdag, er det rett på forberedelser til U21-landslagets viktige EM-møte med England.

Til tross for at førstnevnte spilte hele den andre omgangen mot Albania, og knapt har fått lagt hodet på puta det siste døgnet, er han klar for å starte England-kampen.

– Jeg har også sendt melding til Tor Ole Skullerud og sagt at jeg skal spille, gliser Berisha.

Kanskje har tekstmeldingen gjort sitt for å overtale U21-treneren. NRK får nemlig bekreftet at Berisha trolig er den eneste av de som møtte Albania som starter kveldens skjebnekamp.

Tor Ole Skulleruds menn klarte bare 2-2 i U21-EMs åpningskamp mot vertsnasjonen Israel. Derfor er de avhengig av et godt resultat mot England for ikke å havne bakpå i kampen om de to øverste plassene i gruppe A.

Italia leder Norges gruppe med tre poeng. Norge og Israel har begge ett poeng, mens England er poengløse etter første kamp.

  • De to beste i gruppe A møter de to beste i gruppe B til semifinaler.
Valon Berisha

Valon Berisha (t.v) har gjennom en SMS har gitt trener Tor Ole Skullerud beskjed om at han er spilleklar mot England.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Fotballnyheter