Berget om ny Deila-svikt: – Dritkjipt

MALMÖ (NRK): For ett år siden snublet de sammen ut av mesterligaen. Nå får Jo Inge Berget (24) oppfylt guttedrømmen – i Malmö.

Berget

UTE: Celtic-manager Ronny Deila måtte se seg slått av Malmö og Jo Inge Berget (innfelt).

Foto: Andrew Boyers/Sindre Murtnes / Reuters/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg vet hvor kjipt dette er for Ronny. Jeg var med på det i fjor, så det er ikke noe å røre i. Men det er kjedelig for ham, og for meg er det gøy. Sånn er fotballverdenen, sier Berget til NRK.

Han spilte en sentral rolle i de to kampene mot gamlesjefen. Tirsdag skapte han igjen problemer for Celtic-backene, som stort sett hadde nok med å forsvare seg.

Rosenberg

SEIERSGLISET: Malmö-kaptein Markus Rosenberg sto bak det viktige 1-0-målet.

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / Afp

Da hadde det også gått nøyaktig ett år siden kvalik-fadesen mot Maribor, som overraskende vant 1-0 på Celtic Park. Deila tok av Berget etter 65 minutter i oppgjøret, som ble hans nest siste kamp fra start under halvåret i Celtic-drakten.

– I fjor hadde vi den følelsen sammen, i år er det to vidt forskjellige (følelser). For han er det dritkjipt, sier 24-åringen, som også spilte under Deila i Strømsgodset.

Sterk Deila-kritikk

Mens han snakker med NRK i pressesonen, går Deila forbi og gir ham et klapp på skulderen. Berget snur seg og tar manageren i hånden før han forsvinner ut til Celtic-bussen.

Den tidligere Godset-treneren sto rakrygget etter nederlaget. Han tok ansvaret, kritiserte egne spillere og brukte minst mulig tid på den serbiske dommeren, som blant annet frarøvet gjestene en utligning.

Han slipper likevel ikke unna de kritiske overskriftene fremover. Onsdag våknet nordmannen opp til en knallhard dom fra skotske aviser.

«Katastrofe for hans rykte», skriver Daily Express. Daily Record bruker «Swede and sour» på forsiden, mens flere spiller på Deila og kaptein Scott Browns utspill om at de var «redde» og «skamfulle».

To sesonger uten mesterliga skaper storm i en klubb som Celtic, men Deila ønsker å bygge videre på laget.

– Jeg frykter ingenting, svarte Deila på spørsmål om han nå frykter å miste noen av sine viktigste spillere.

Midtstoppergiganten Virgil van Dijk er den mest ettertraktede, men selv om mesterligaen glapp, har Celtic fortsatt råd til å beholde ham, ifølge Deila.

– Betyr mye

Samtidig får Malmö og Åge Hareide igjen mesterligamillioner i banken. For Berget betyr seieren først og fremst en sportslig milepæl.

– Det betyr mye. Jeg har vært med i kvaliker noen ganger, spilt i europaligaen, men ikke fått det til helt ordentlig. Det er dette alle fotballspillere vil, sier Berget, som startet tirsdagen med å bli tatt ut på landslaget.

Her tar han trolig opp kampen om venstrevingen.

– Det er mange gode spillere der, så jeg forventer ikke å skli rett inn. Får jeg spille litt, er jeg fornøyd med det, sier 24-åringen.

Fotballnyheter