Henning Berg: – Jeg håper at jeg var foran Maradona

LANCASHIRE (NRK): Alan Shearer, Harry Redknapp og Diego Maradona er noen av navnene som er blitt knyttet til Blackburn. Henning Berg fikk jobben.

Henning Berg

Lørdag debuterte Henning Berg på managerbenken til Blackburn (t.v.). Søndag spiste han frokost med NRKs utsendte på fasjonable Stanley House i Lancashire.

Foto: Vegard Grøtt/Harald Thingnes / Scanpix/NRK

Den britiske klubben har hatt mange profilerte navn på ønskelisten før Henning Berg tok over som manager tidligere denne uken.

Diego Maradona

Diego Maradona var en stund på ønskelisten til Blackburn.

Foto: Kamran Jebreili / Ap

Blackburns indiske eiere ønsket seg fotballegenden Diego Maradona som erstatter for Sam Allardyce, som fikk sparken i desember 2010.

– Hvor jeg stod på ønskelisten er helt uvesentlig, men jeg håper at jeg var foran Maradona denne gangen, sier Berg spøkefullt.

– Det er bra at klubben brukte tid på å vurdere hvem de ville ha, og at de har snakket med flere. Når de da ender opp med meg, er jeg selvfølgelig glad for det. Men det viser også at jeg må ha gjort noe riktig, sier han til NRK.

– Mye som må forbedres

NRK møter nordmannen på det fasjonable hotellet Stanley House i Lancashire dagen etter at han debuterte som manager for Blackburn.

En debut som endte som med tap da de møtte formsterke Crystal Palace.

– Det er ikke like lett for spillerne når det kommer en ny manager. Jeg er den tredje manageren deres iløpet av noen få måneder, så det er mye for dem å håndtere, også.

Henning Berg

Berg ble presentert som ny Blackburn-manager for pressen torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Henning Berg har brukt mye tid på å se opptak av kampen, og den ferske manageren ser at det er mye som må forbedres i laget.

– Det bør det være etter en kamp som det. Vi var ganske langt unna der vi ønsker å være. Men jeg regner med at vi blir bedre. Palace er et bra lag, og spesielt på hjemmebane, påpeker Berg.

Tok en sjanse

Ansettelsen av Henning Berg kom som en overraskelse på de fleste da den først ble kjent onsdag.

Og den tidligere Lyn- og LSK-treneren innrømmer at klubbeierne tok en sjanse da de valgte å satse på en nordmann uten internasjonal trenererfaring.

– Enhver ansettelse av en manager er til en viss grad gambling. Man har ingen garantier for noe som helst, uansett hvem de hadde hentet til klubben. Jeg har ikke jobbet i England, sier han.

– Hvilke utfordringer skaper det?

– Sånn til å begynne med, kjenner man ikke alle. Jeg kjenner ikke med- og motspillere hundre prosent, og man kjenner heller ikke ligaen, men det fotballpraktiske er selvfølgelig der.

Henning Berg

Henning Berg under debutkampen mot Crystal Palace.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix

– Man vet aldri i dette gamet

Blackburn opplevde en elendig fjorårssesong under manager Steve Kean. Det endte med nedrykk og frustrerte supportere.

Berg kjenner klubben godt. Han har hatt to perioder som spiller i Blackburn, og vant Premier League med klubben i 1995.

Derfor vet han også at han må prestere. Ambisjonene til klubben er klare: Kun opprykk er godt nok.

– Du kan enten være i Premier League, eller arbeidsledig i august. Er du forberedt på det?

– Man vet aldri i dette gamet. Men selvfølgelig vil jeg være her da - og enda lenger, sier Henning Berg.

– Får se i mai

Etter 14 kamper står nå Lancashire-klubben med 23 poeng. Det har blitt seks seire, fem uavgjort og tre tap. Det siste tapet kom lørdag.

Blackburn ligger i øyeblikket på 6.-plass i Championship.

– Når bør du begynne å få resultater?

– Vi får se, jeg skal i utgangspunktet være her i to og et halvt år. Målet vårt er å rykke opp, så får vi se hvor vi er i mai, sier Henning Berg.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England