NRK Meny
Normal

Shelvey: – Jeg ville synke i bakken

Swanseas Jonjo Shelveys møte med gamleklubben Liverpool ble på godt og vondt. Midtbanespilleren sto bak samtlige av de fire scoringene på Liberty Stadium.

SOCCER-ENGLAND/ Swansea City's Shelvey passes Liverpool's Sakho before shooting to score a goal during their English Premier League soccer match in Swansea

Jonjo Shelvey reiste seg og leverte den målgivende pasningen som ga uavgjort, etter to grove feil i førsteomgang.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

FYLDIG KAMPREFERAT: Swansea - Liverpool 2-2

– Jeg må beklage baklengsmålene, sa en skjelven og tydelig preget Jonjo Shelvey til Sky Sport rett etter kampslutt.

Den 21 år gamle midtbanespilleren fikk en knalltøff opplevelse mot gamleklubben Liverpool, som han ble solgt fra for bare et par uker siden.

Helt og syndebukk

Shelvey scoret og sto for en målgivende pasning, men hadde også to personlige feil som var direkte årsak til Liverpools scoringer.

Etter kampen var han både helt og syndebukk, men i stedet for å gjemme seg bort gikk unggutten rett til pressen og ga beskjed om at han ville fortelle Swansea-fansen at han tar skylden for poengtapet.

FBL-ENG-PR-SWANSEA-LIVERPOOL

Swansea-manager Michael Laudrup roser måten Shelvey slo tilbake på etter å ha tabbet seg ut.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Vi fortjente tre poeng, men jeg er bare lei meg for at jeg ga dem to mål. Jeg kommer til å slite med å sove i kveld, sa Shelvey stille med ristende lepper.

Kampen var knapt et minutt gammel da Shelvey viste seg frem for første gang på Liberty Stadium. Han plukket opp sin egen retur og knallet ballen i mål fra rundt ti meters hold til 1-0, og sørget for en drømmeåpning for hjemmelaget.

Men bare et drøyt minutt etter stilet jubelen helt da Shelvey prøvde å sende en pasning til sin egen keeper, som Liverpools Daniel Sturrigde smart nok leste at ville komme og enkelt plukket opp. Han gjorde ingen feil da han satte ballen over målvakten til 1-1.

Men det skulle bli enda verre for Shelvey. Ni minutter før pause slo han nok en gang en håpløs pasning på egen halvdel. Den havnet til slutt havnet hos Victor Moses, som scoret på et hardt og velplassert skudd nede i hjørnet.

– En grusom følelse

Etter pausen entret Shelvey banen med bøyd nakke og blikket stivt i gresset, mens så å si alle tv-kameraene på stadionet var rettet mot ham.

– Jeg ville bare synke i bakken. Det er en grusom følelse som man ikke unner noen, ikke en gang sin verste fiende. Men det er tross alt bare fotball, og fotball handler om å slå tilbake, forteller Shelvey på spørsmål om hva som gikk gjennom hodet hans etter de to tabbene.

Og engelskmannen klarte å slå tilbake. Til tross for den tydelige skuffelsen hevet han seg betydelig etter pausen. Etter 63 minutters spill headet han en ball til Michu, som omsatte pasningen til en flott scoring på halv volley.

Sannsynligvis var ingen mer lettet enn Shelvey for scoringen, som også ble kampens siste.

– Jeg er svært skuffet over det som skjedde, men jeg viste også styrke ved å score og heade opp til 2-2-målet, fastslår Shelvey.

Han høstet også ros fra trener Michael Laudrup etter kampen.

– Ja, han gjør to feil, men jeg tenkte for meg selv at jeg skulle la ham få spille videre. Han gjorde det veldig bra i andreomgang, og kom ut av det på en god måte. Jeg er sikker på at han kommer til å lære mye av dette, sier Swansea-manageren.

Det ene poenget til Liverpool betyr at de fortsatt topper tabellen etter fire spilte kamper. Klubben er den eneste med 10 poeng.

Men det ble snakket vel så mye om Shelvey som om serieledelsen.

Britain Soccer Premier League

Shelvey feires av lagkameratene etter å ha satt inn 1-0 etter knapt et minutts spill mot Liverpool.

Foto: Nick Potts / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.