Hopp til innhold

Shelvey: – Jeg ville synke i bakken

Swanseas Jonjo Shelveys møte med gamleklubben Liverpool ble på godt og vondt. Midtbanespilleren sto bak samtlige av de fire scoringene på Liberty Stadium.

SOCCER-ENGLAND/ Swansea City's Shelvey passes Liverpool's Sakho before shooting to score a goal during their English Premier League soccer match in Swansea

Jonjo Shelvey reiste seg og leverte den målgivende pasningen som ga uavgjort, etter to grove feil i førsteomgang.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

FYLDIG KAMPREFERAT: Swansea - Liverpool 2-2

– Jeg må beklage baklengsmålene, sa en skjelven og tydelig preget Jonjo Shelvey til Sky Sport rett etter kampslutt.

Den 21 år gamle midtbanespilleren fikk en knalltøff opplevelse mot gamleklubben Liverpool, som han ble solgt fra for bare et par uker siden.

Helt og syndebukk

Shelvey scoret og sto for en målgivende pasning, men hadde også to personlige feil som var direkte årsak til Liverpools scoringer.

Etter kampen var han både helt og syndebukk, men i stedet for å gjemme seg bort gikk unggutten rett til pressen og ga beskjed om at han ville fortelle Swansea-fansen at han tar skylden for poengtapet.

FBL-ENG-PR-SWANSEA-LIVERPOOL

Swansea-manager Michael Laudrup roser måten Shelvey slo tilbake på etter å ha tabbet seg ut.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Vi fortjente tre poeng, men jeg er bare lei meg for at jeg ga dem to mål. Jeg kommer til å slite med å sove i kveld, sa Shelvey stille med ristende lepper.

Kampen var knapt et minutt gammel da Shelvey viste seg frem for første gang på Liberty Stadium. Han plukket opp sin egen retur og knallet ballen i mål fra rundt ti meters hold til 1-0, og sørget for en drømmeåpning for hjemmelaget.

Men bare et drøyt minutt etter stilet jubelen helt da Shelvey prøvde å sende en pasning til sin egen keeper, som Liverpools Daniel Sturrigde smart nok leste at ville komme og enkelt plukket opp. Han gjorde ingen feil da han satte ballen over målvakten til 1-1.

Men det skulle bli enda verre for Shelvey. Ni minutter før pause slo han nok en gang en håpløs pasning på egen halvdel. Den havnet til slutt havnet hos Victor Moses, som scoret på et hardt og velplassert skudd nede i hjørnet.

– En grusom følelse

Etter pausen entret Shelvey banen med bøyd nakke og blikket stivt i gresset, mens så å si alle tv-kameraene på stadionet var rettet mot ham.

– Jeg ville bare synke i bakken. Det er en grusom følelse som man ikke unner noen, ikke en gang sin verste fiende. Men det er tross alt bare fotball, og fotball handler om å slå tilbake, forteller Shelvey på spørsmål om hva som gikk gjennom hodet hans etter de to tabbene.

Og engelskmannen klarte å slå tilbake. Til tross for den tydelige skuffelsen hevet han seg betydelig etter pausen. Etter 63 minutters spill headet han en ball til Michu, som omsatte pasningen til en flott scoring på halv volley.

Sannsynligvis var ingen mer lettet enn Shelvey for scoringen, som også ble kampens siste.

– Jeg er svært skuffet over det som skjedde, men jeg viste også styrke ved å score og heade opp til 2-2-målet, fastslår Shelvey.

Han høstet også ros fra trener Michael Laudrup etter kampen.

– Ja, han gjør to feil, men jeg tenkte for meg selv at jeg skulle la ham få spille videre. Han gjorde det veldig bra i andreomgang, og kom ut av det på en god måte. Jeg er sikker på at han kommer til å lære mye av dette, sier Swansea-manageren.

Det ene poenget til Liverpool betyr at de fortsatt topper tabellen etter fire spilte kamper. Klubben er den eneste med 10 poeng.

Men det ble snakket vel så mye om Shelvey som om serieledelsen.

Britain Soccer Premier League

Shelvey feires av lagkameratene etter å ha satt inn 1-0 etter knapt et minutts spill mot Liverpool.

Foto: Nick Potts / Ap

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland