Klubbdirektøren bekrefter: – Berg er vår nye mann

Henning Berg er akseptert av Blackburns indiske eiere som ny manager i klubben. Det bekrefter klubbdirektør Derek Shaw overfor NRK.

Blackburns direktører bekrefter overfor NRK i kveld at Henning Berg BLIR klubbens nye manager. Arbeids-vilkårene er enkle: rykk opp eller få sparken.

Derek Shaw bekrefter at Henning Berg er ny manager i Blackburn. Morten Gamst Pedersen har dermed fått ny manager.

– Berg er vår nye mann som må ta oss opp til Premier League. Han gjorde et godt intervju og er akseptert av de indiske eierne, sier Derek Shaw, klubbdirektør i Blackburn, til NRK.

Lokalavisen Lancashire Telegraph skrev onsdag ettermiddag at Henning Berg er klar som ny manager i Blackburn. Dette bekreftes nå fra offisielt hold.

– Kritikken ikke et problem

Berg har tidligere kritisert de indiske eierne i klubben, men klarte likevel å overbevise om at han var rett mann til å ta over managerjobben i Blackburn.

Ifølge Shaw er kritikken fra Berg ikke et problem for dem.

– Vi er komfortable med at han har kritisert klubben. Det har mange gjort, sier Shaw.

Ifølge BBC har Berg signert en treårsavtale med klubben. 43-åringen vil bli presentert som ny Blackburn-manager torsdag.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Henning Berg skal være enig med Blackburn og presenteres som ny manager for klubben torsdag, ifølge lokalavisen Lancashire Telegraph.

Henning Berg kritiserte Blackburns eiere i et radiointervju i vår. Det er ikke et problem for klubben, ifølge klubbdirektøren.

Fikk tilbud onsdag

Berg har denne uken vært i møter med klubbledelsen i Blackburn angående managerjobben som har vært ledig etter at Keane forsvant.

Onsdag morgen kom beskjeden om at Berg hadde fått tilbud om jobben, og noen timer senere ble det bekreftet at han har takket ja.

At Berg nå skal være på plass som manager, betyr at Morten Gamst Pedersen for første gang i sitt Blackburn-opphold får en norsk leder å forholde seg til.

– Det er spennende når det er en nordmann som er linket til klubben. Henning har et sterkt navn her, sier Gamst Pedersen da han møtte NRK tidligere onsdag.

– Hvordan kan det virke positivt for deg å få norsk trener?

Vi snakker jo samme språk, men jeg må gjøre min jobb å fortjene plass på laget. Det vet jeg at jeg kan gjøre. Det har jeg gjort under samtlige managere jeg har hatt i Blackburn, sier Gamst Pedersen.

Tror han vil lykkes

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har tidligere i uken uttalt at han tror Berg kan passe godt i jobben i Blackburn. Det tror også landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

– Jeg tror Henning (Berg) hadde passet nesten hvor som helst. Han er en dyktig trener. Han har jo vært i Blackburn selv, og kjenner miljøet og kulturen, så det tror jeg kunne blitt veldig bra, sa Olsen til NRK tirsdag.

Berg kommer til en klubb der han er godt kjent. Han var spiller i Blackburn fra 1992 til 1997, og senere fra 2000-2003. I løpet av sin første periode i klubben bidro han til at Blackburn vant Premier League i 1995.

Fotball

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Stortap for Milan hjemme

  Med Jens Petter Hauge på benken ble serieleder Milan knust 0-3 hjemme av Atalanta. Byrival Inter er nå to poeng bak etter deres målløse kamp borte mot Udinese.

  Det sviende stortapet var Milans annet denne sesongen i Serie A. De har nå tapt to av de siste fire Serie A-kampene, etter å også ha tapt 1-4 for Juventus 6. januar.

  Zlatan
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB