Hopp til innhold

Klubbdirektøren bekrefter: – Berg er vår nye mann

Henning Berg er akseptert av Blackburns indiske eiere som ny manager i klubben. Det bekrefter klubbdirektør Derek Shaw overfor NRK.

Blackburns direktører bekrefter overfor NRK i kveld at Henning Berg BLIR klubbens nye manager. Arbeids-vilkårene er enkle: rykk opp eller få sparken.

Derek Shaw bekrefter at Henning Berg er ny manager i Blackburn. Morten Gamst Pedersen har dermed fått ny manager.

– Berg er vår nye mann som må ta oss opp til Premier League. Han gjorde et godt intervju og er akseptert av de indiske eierne, sier Derek Shaw, klubbdirektør i Blackburn, til NRK.

Lokalavisen Lancashire Telegraph skrev onsdag ettermiddag at Henning Berg er klar som ny manager i Blackburn. Dette bekreftes nå fra offisielt hold.

– Kritikken ikke et problem

Berg har tidligere kritisert de indiske eierne i klubben, men klarte likevel å overbevise om at han var rett mann til å ta over managerjobben i Blackburn.

Ifølge Shaw er kritikken fra Berg ikke et problem for dem.

– Vi er komfortable med at han har kritisert klubben. Det har mange gjort, sier Shaw.

Ifølge BBC har Berg signert en treårsavtale med klubben. 43-åringen vil bli presentert som ny Blackburn-manager torsdag.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Henning Berg skal være enig med Blackburn og presenteres som ny manager for klubben torsdag, ifølge lokalavisen Lancashire Telegraph.

Henning Berg kritiserte Blackburns eiere i et radiointervju i vår. Det er ikke et problem for klubben, ifølge klubbdirektøren.

Fikk tilbud onsdag

Berg har denne uken vært i møter med klubbledelsen i Blackburn angående managerjobben som har vært ledig etter at Keane forsvant.

Onsdag morgen kom beskjeden om at Berg hadde fått tilbud om jobben, og noen timer senere ble det bekreftet at han har takket ja.

At Berg nå skal være på plass som manager, betyr at Morten Gamst Pedersen for første gang i sitt Blackburn-opphold får en norsk leder å forholde seg til.

– Det er spennende når det er en nordmann som er linket til klubben. Henning har et sterkt navn her, sier Gamst Pedersen da han møtte NRK tidligere onsdag.

– Hvordan kan det virke positivt for deg å få norsk trener?

Vi snakker jo samme språk, men jeg må gjøre min jobb å fortjene plass på laget. Det vet jeg at jeg kan gjøre. Det har jeg gjort under samtlige managere jeg har hatt i Blackburn, sier Gamst Pedersen.

Tror han vil lykkes

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har tidligere i uken uttalt at han tror Berg kan passe godt i jobben i Blackburn. Det tror også landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

– Jeg tror Henning (Berg) hadde passet nesten hvor som helst. Han er en dyktig trener. Han har jo vært i Blackburn selv, og kjenner miljøet og kulturen, så det tror jeg kunne blitt veldig bra, sa Olsen til NRK tirsdag.

Berg kommer til en klubb der han er godt kjent. Han var spiller i Blackburn fra 1992 til 1997, og senere fra 2000-2003. I løpet av sin første periode i klubben bidro han til at Blackburn vant Premier League i 1995.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden