NRK Meny
Normal

Avviser at han krevde Bergs avgang

Lillestrøms trener Henning Berg fikk sparken i dag, en uke etter at investor Per Berg sa at det måtte gjøres endringer for at han skulle fortsette å investere i klubben.

Per Berg

Lillestrøm-inevstor Per Berg avviser at han krevd at Henning Berg måtte gå av som trener.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

Per Berg, mannen som har tilført LSK millioner av kroner de siste årene, var tidligere denne måneden i et møte med ledelsen i LSK om mulig investorhjelp foran 2012-sesongen.

Etter møte sa investor Berg til Romerikes Blad at det måtte gjøres «noen forandringer» før det ble investert penger, uten at han ville gå inn på hva disse forandringene innebar.

Avisa mener likevel å vite at Henning Bergs avgang var en av temaene som ble diskutert på møtet.

Torsdag innkalte LSK til pressekonferanse, der det ble offentliggjort at et enstemmig styre har blitt enige om at Henning Bergs avgang.

Klubbleder Per Mathisen avviste på pressekonferansen at Henning Berg hadde fått sparken etter påtrykk fra investor Per Berg.

– Dette er helt og holdent styrets beslutning, sa Mathisen.

– Gnisninger over tid

Til NRK avviser Lillestrøm-investoren at han har krevd Henning Bergs avgang.

– Det blir fokusert på at det er jeg som har vært initiativtager til det, men det er det slettes ikke. Jeg har såpass mye innsikt i klubben at jeg har sett at dette har vært gnisninger som har gått over lang tid, og at det har vært demotiverte personer i systemet, lite fremtidstro og så videre, sier Per Berg.

Han bekrefter likevel at han har sagt at det må gjøres endringer.

Henning Berg

Henning Berg fikk torsdag sparken som LSK-trener, etter tre år i klubben.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg har sagt at det må gjøres endringer for at klubben skal komme videre, hvis ikke hadde det vært å kaste penger i et sluk, sier Berg.

– Nå har styret – som har hatt kommunikasjon med Henning Berg hele tiden – tydeligvis bestemt seg for å gjøre endringer, og det er helt greit for meg, for å si det sånn, sier Berg.

Investor-Berg påpeker at han hadde «respektert det», dersom styret hadde kommet til at Henning Berg var den rette til å lede sporten i LSK videre.

– Håper LSK blir bedre uten Berg

Per Berg vil ikke si at han tror Lillestrøm blir bedre uten Henning Berg som trener.

– Det er et vanskelig spørsmål, det vet jeg ikke. Man kan jo håpe.

– Og de endringene som er gjort nå gjør at du vil spytte i mer penger igjen?

– Jeg håper at det kanskje er mulig å få en god kommunikasjon med klubbledelsen, og jeg er positiv til det å bruke penger for å få klubben videre. Jeg er oppsatt på at klubben skal bli best mulig, jeg er ikke oppsatt på å presse gjennom ting med maktmidler, sier Berg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LSK-trening

Dagens LSK-trening ble ledet av Petter Belsvik og Magnus Powell. Det er etter alt å dømme disse to som vil lede LSK ut sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Mer enn nok makt

Per Berg mener det er helt feil at han blir beskyldt for at Henning Berg får sparken.

– Det blir fremstilt som om jeg er så veldig maktglad, og at jeg skal presse gjennom ting med mine penger, men det som er viktig for meg er at vi klarer å holde klubben i toppen av norsk fotball, fordi det betyr veldig mye for mange – meg også selvfølgelig.

– Jeg har mer enn nok makt på andre områder, jeg har ikke behov for mer makt, det er slettes ikke derfor jeg gjør dette. Jeg syntes det er litt trist at jeg nesten blir beskyldt for at Henning Berg får sparken, fordi det er veldig langt fra sannheten, sier Per Berg til NRK.

Dagens Lillestrøm-trening ble ledet av Petter Belsvik og Magnus Powell. Ifølge Romerikes Blad er det denne duoen som skal lede LSK ut sesongen.

Per Berg ønsker ikke å si noe om hvem som er hans drømmetrener.

– Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt, for å være ærlig. Jeg kommer ikke til å blande meg inn i personer når det gjelder hvem som skal være trener, eller det ene eller andre, sier Berg, som gjentar at det ikke har vært en forutsetning for hans videre investor-engasjement at Henning Berg fikk sparken.

– Men jeg har sagt at ting må bli bedre. Det må trenes mer og det må trenes annerledes, og det tror jeg også andre i klubben er med på, sier investor-Berg.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.