NRK Meny
Normal

Berbatov og Robinho til Manchester

United og City har kjøpt hver sin stjerne.

Dimitar Berbatov og Robinho

Dimitar Berbatov og Robinho

Foto: Scanpix

Tottenham bekrefter at bulgareren Dimitar Berbatov går til Manchester United. Spissen er solgt for i overkant av 300 millioner kroner.

Nett-TV: Overganger i siste liten

Etter forhandlinger på Old Trafford inngikk Berbatov (27) en fireårskontrakt kort tid før overgangsvinduet ble stengt mandag kveld.

Før mandagens avtalen ble inngått, ble det klart Uniteds byrival Manchester City hadde kastet seg inn i kampen om Berbatov, men bulgareren valgte å signere med United.

Robinho til City

Manchester City kjøpte i stedet brasilianske Robinho i natt.

Real Madrid har godtatt Robinho-budet på over 317 millioner kroner fra Manchester City. Også hovedpersonen skal være tilfreds.

Overgangen skal derfor være klar etter at Abu Dhabi-gruppen, som kjøpte Manchester City mandag, la 40 millioner euro, nærmere 318 millioner kroner, på bordet, og dermed hevet det første budet med nærmere 40 millioner kroner.

- Vi er blitt enige om å selge spilleren for hans skyld og for pengenes skyld. Etter å ha drøftet det, bestemte vi oss for at dette var det beste for spilleren og for klubben, sa Real Madrid-president Ramon Calderon til TV-kanalen VEO.

Han opplyste også at spissen er enig med de lyseblå. Men han går ikke til Manchester City på grunn av det sportslige, la han til.

Fireårskontrakt

Spissen skal ha skrevet under på en fireårskontrakt som sikrer ham en årslønn på pene 40 millioner kroner, hele 27 millioner mer enn han fikk i Real Madrid.

Hovedstadsklubbens nettsted bekrefter overgangen.

Real Madrid har endelig avgjort å selge Robson da Souza Robinho til Manchester City, heter det.

Robinho har sagt at han ønsker å spille for Chelsea under sin landsmann Luiz Felipe Scolari, men London-lagets siste bud ble for lavt.

Det spekuleres også i om det dårlige forholdet mellom Real Madrid og Chelsea hindret en drømmeovergang for brassen.

Fotballnyheter