Berbatov og Robinho til Manchester

United og City har kjøpt hver sin stjerne.

Dimitar Berbatov og Robinho

Dimitar Berbatov og Robinho

Foto: Scanpix

Tottenham bekrefter at bulgareren Dimitar Berbatov går til Manchester United. Spissen er solgt for i overkant av 300 millioner kroner.

Nett-TV: Overganger i siste liten

Etter forhandlinger på Old Trafford inngikk Berbatov (27) en fireårskontrakt kort tid før overgangsvinduet ble stengt mandag kveld.

Før mandagens avtalen ble inngått, ble det klart Uniteds byrival Manchester City hadde kastet seg inn i kampen om Berbatov, men bulgareren valgte å signere med United.

Robinho til City

Manchester City kjøpte i stedet brasilianske Robinho i natt.

Real Madrid har godtatt Robinho-budet på over 317 millioner kroner fra Manchester City. Også hovedpersonen skal være tilfreds.

Overgangen skal derfor være klar etter at Abu Dhabi-gruppen, som kjøpte Manchester City mandag, la 40 millioner euro, nærmere 318 millioner kroner, på bordet, og dermed hevet det første budet med nærmere 40 millioner kroner.

- Vi er blitt enige om å selge spilleren for hans skyld og for pengenes skyld. Etter å ha drøftet det, bestemte vi oss for at dette var det beste for spilleren og for klubben, sa Real Madrid-president Ramon Calderon til TV-kanalen VEO.

Han opplyste også at spissen er enig med de lyseblå. Men han går ikke til Manchester City på grunn av det sportslige, la han til.

Fireårskontrakt

Spissen skal ha skrevet under på en fireårskontrakt som sikrer ham en årslønn på pene 40 millioner kroner, hele 27 millioner mer enn han fikk i Real Madrid.

Hovedstadsklubbens nettsted bekrefter overgangen.

Real Madrid har endelig avgjort å selge Robson da Souza Robinho til Manchester City, heter det.

Robinho har sagt at han ønsker å spille for Chelsea under sin landsmann Luiz Felipe Scolari, men London-lagets siste bud ble for lavt.

Det spekuleres også i om det dårlige forholdet mellom Real Madrid og Chelsea hindret en drømmeovergang for brassen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Köln sparket treneren

  Köln fjernet søndag hovedtrener Markus Gisdol med øyeblikkelig virkning etter 2–3-tapet hjemme mot Mainz.

  Laget ligger nest sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass når seks serierunder gjenstår.

  Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i en klubb som har for vane å skifte trenere hyppig.

  – Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen, sier Köln-direktør Horst Heldt til klubbens nettsted.

  Gisdols erstatter er ennå ikke klar. (NTB)

  Bundesliga - FC Cologne v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters