NRK Meny
Normal

Berbatov med herlig frekk feiring

Dimitar Berbatov kan irritere på seg hvem som helst, men hvordan kan man unngå å elske ham når han er på sitt mest arrogante?

Dimitar Berbatov

Dimitar Berbatov feirer med å vise fram en klassisk Berbatov-beskjed på undertrøya.

Foto: PA Wire / Pa Photos

Fulham-spissen satte inn en enkel scoring fra fem meters hold etter åtte minutter mot Southampton og feiret med å dra skjorta over hodet. På underskjorta hadde han skrevet følgende småfrekke melding til lagkameratene:

«Keep calm and pass me the ball».

På godt norsk: Slapp av, pell dere unna og gi meg ballen. Og et ordspill på de britiske propaganda-plakatene «Keep calm and carry on» fra andre verdenskrig.

Feiringen var Berbatov på sitt mest lekne og småarrogante, og lagkameratene kunne ikke gjøre annet enn å glise oppgitt og le sammen med den selvsikre bulgareren.

Manageren ikke fornøyd

Berbatov fikk så klart gult kort for å ta av seg drakta, men så ikke ut til å bry seg så mye om det. Manager Martin Jol var litt mer oppgitt.

– Det var litt dumt. Jeg kommer til å ta en prat med ham, sier Jol til AFP.

– Han trodde vel at han skulle slippe unna med det, for han får aldri gult kort. Det var ikke det smarteste han kunne gjort, men han ville gi klar melding, sier Jol.

Klasseforskjell

Det spørs om lagkameratene var enige i beskjeden, men det er liten tvil om at Berbatov spiller på en litt annen planet enn resten av Fulham-spillerne.

Den fantastiske teknikeren har vært glitrende i store deler av høst- og vintersesongen, og på sitt beste får han utvilsomt teknikken til Senderos, Sidwell og co til å blekne.

– Han forteller unggutta hver eneste dag at de må spille med selvtillit, at de må holde på ballen og ikke være redde. Man trenger selvtillit for å spille fotball. Han vil at vi skal spille på en bestemt måte, og det er det han prøver å formidle, sier manageren.

Gjorde som bestilt igjen

Til tross for mye godt spill har ikke Fulham fått maksimalt ut av bulgareren i år. De ligger på 14.-plass i Premier League, og Berbatov har bare scoret seks mål, to av dem på straffe.

På andre juledag fikk de heller ikke maksimal uttelling. Bare fem minutter før slutt fikk nemlig Southampton straffe etter en klønete hands inne i feltet, og Rickie Lambert satte straffen sikkert i mål.

Noen små minutter etter sin første scoring kunne Berbatov scoret igjen, men misset på en heading fra kloss hold.

En miss han helt sikkert får høre om i garderoben etterpå med tanke på at lagkameratene gjorde akkurat som han ba dem om på t-skjorta.

Fotballnyheter