Ber Odd betale Tchoyi-regning

Talentspeider rystet over telemarkingene.

Også Somen Tchoyi vil til utlandet. Og det så snart som mulig.
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Talentspeider Stig Torbjørnsen er rystet over at Odd Grenland ikke har betalt overgangssummen for Somen A. Tchoyi - og ber klubben å betale umiddelbart.

Afrika-eksperten mener telemarkingene bevisst prøver å slippe unna regningen. (Se video)

Video nsps_upload_2008_9_25_18_23_54_35.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Forundret

Rosenborgs talentspeider Stig Torbjørnsen var den som tipset Odd Grenland om Somen A. Tchoyi - fra sin tid som uavhengig speider. Han er mildt sagt forundret over at telemarkingene fortsatt ikke har betalt overgangssummen på drøye 800 000 kroner - tre og et halvt år etter avtalen med den kamerunske klubben ble inngått.

- Odd har hentet en spiller, kjøpt en spiller, er enige om summen, benyttet spilleren, tjent masse penger på ham - og så er de redd for at pengene ikke skal gå til rette vedkommende? sier Torbjørnsen til NRK.

Vil være sikre

Odd Grenland begrunner den manglende betalingen med frykt for at pengene skulle gå rett til presidenten i Tchoyis tidligere klubb.

- Vi ønsker å være helt sikre på at disse pengene havner på riktige hender, sa Odd Grenlands styreleder Tom Helge Rønning til NRK onsdag.

- Det tror jeg kanskje er et påskudd for ikke å betale, kontrer Torbjørnsen.

Ber Odd gjøre opp for seg

Han ber nå Odd-ledelsen om å gjøre opp for seg.

- Jeg synes det er litt stygt å ikke betale den stakkars klubben i Kamerun penger for en god spiller de har fått, sier Stig Torbjørnsen.

Fotballnyheter