Ber Kippe revurdere landslaget

Tom Nordlie mener Åge Hareide tar feil.

Frode Kippe
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tom Nordlie ber Lillestrøms Frode Kippe vurdere å trekke seg fra landslaget - så lenge han bare blir sett på som reserve for Brede Hangeland. LSK-treneren er uenig med Åge Hareide i at Kippe og Hangeland er så like at de ikke kan spille samtidig.

Kippes situasjon på landslaget er så fastlåst at Nordlie ønsker et møte med landslagsledelsen. Trenerprofilen mener Åge Hareide tar feil når han sier at Kippe ikke kan spille sammen med Brede Hangeland.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- At han er så lik Brede Hangeland er jeg faktisk faglig uenig i. Jeg mener Hangeland er en mer rolig og spillende type. Jeg mener Frode Kippe, kanskje overraskende for mange, er veldig hurtig, og duellsterk. Og mer lik både Kjetil Wæhler, Erik Hagen og Vidar Riseth enn Brede Hangeland, sier Nordlie til NRK.

Han mener en evig reservestatus er så uheldig for Kippes utvikling at LSK-kapteinen bør vurdere landslagsfremtiden.

- Det er en ære for LSK og en ære for spillerne i LSK å spille på landslaget. Men hvis man kun skal være cover for Brede Hangeland så er jeg litt bekymret. Da er det kanskje bedre for Frodes utvikling å få trent ordentlig hjemme, påpeker Tom Nordlie.

Vil ikke svare

Åge Hareide ønsker ikke å svare på kritikken fra Nordlie.

- Jeg liker ikke at han diskuterer det gjennom media. Han får ta det med meg direkte, sier landslagssjefen til NRK.

- Men hva mener du om det han påpeker?

- Jeg tar det direkte med Tom Nordlie og ikke med deg, svarer Hareide.

- Jeg liker å ta det direkte med landslagsledelsen, og fikk så vidt tak i Ola By Rise på søndag, men de var på flyplassen på vei hjem - og siden det har jeg ikke lykkes å få tak i ham, sier Tom Nordlie.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Tre land søkjer om fotball-VM

  Tyskland, Nederland og Belgia går saman om å søkje om fotball-VM for kvinner i 2027, melder fotballforbunda i dei tre landa i dag.

  Detaljane i planene blir offentleggjort i slutten av året. FIFA har enno ikkje sett nokon frist for dei som vil søke arrangementet.

  Tyskland arangerte VM i 2011. Nederland arrangerte EM i 2017.

  VM i 2023 skal gå i Australia og New Zealand.

  Trofeet i fotball-VM for kvinner
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Van Dijk må operere kneet

  Forsvarsspelar på Liverpool, Virgil van Dijk, må operere kneet etter å ha roke korsbandet. Det bekreftar klubben. Van Dijk vart takla av Everton-keeper Jordan Pickford i kampen mellom dei to laga laurdag, og han vert truleg ute i fleire månadar.

  Van Dijk skadet
  Foto: Laurence Griffiths / AFP
 • Endelig poeng for Berge

  Sheffield United med Sander Berge på laget tok sesongens første poeng med 1–1 hjemme mot Fulham i Premier League søndag.

  Det så lenge ut som om Sheffield United skulle gått på sitt femte strake tap, men takket være en straffe fem minutter før slutt reddet de seg unna ydmykelsen og fikk med seg ett poeng.

  Aleksandar Mitrovic skulle klarere en ball, men traff beinet til Jack Robinson. Dommeren måtte ty til VAR for å se om det var en forseelse eller ikke.

  Det ble straffe, og Billy Sharp var sikker fra ellevemeteren da han banket ballen midt i mål. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Oli Scarff / AP