NRK Meny
Normal

Ber Kippe revurdere landslaget

Tom Nordlie mener Åge Hareide tar feil.

Frode Kippe
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tom Nordlie ber Lillestrøms Frode Kippe vurdere å trekke seg fra landslaget - så lenge han bare blir sett på som reserve for Brede Hangeland. LSK-treneren er uenig med Åge Hareide i at Kippe og Hangeland er så like at de ikke kan spille samtidig.

Kippes situasjon på landslaget er så fastlåst at Nordlie ønsker et møte med landslagsledelsen. Trenerprofilen mener Åge Hareide tar feil når han sier at Kippe ikke kan spille sammen med Brede Hangeland.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- At han er så lik Brede Hangeland er jeg faktisk faglig uenig i. Jeg mener Hangeland er en mer rolig og spillende type. Jeg mener Frode Kippe, kanskje overraskende for mange, er veldig hurtig, og duellsterk. Og mer lik både Kjetil Wæhler, Erik Hagen og Vidar Riseth enn Brede Hangeland, sier Nordlie til NRK.

Han mener en evig reservestatus er så uheldig for Kippes utvikling at LSK-kapteinen bør vurdere landslagsfremtiden.

- Det er en ære for LSK og en ære for spillerne i LSK å spille på landslaget. Men hvis man kun skal være cover for Brede Hangeland så er jeg litt bekymret. Da er det kanskje bedre for Frodes utvikling å få trent ordentlig hjemme, påpeker Tom Nordlie.

Vil ikke svare

Åge Hareide ønsker ikke å svare på kritikken fra Nordlie.

- Jeg liker ikke at han diskuterer det gjennom media. Han får ta det med meg direkte, sier landslagssjefen til NRK.

- Men hva mener du om det han påpeker?

- Jeg tar det direkte med Tom Nordlie og ikke med deg, svarer Hareide.

- Jeg liker å ta det direkte med landslagsledelsen, og fikk så vidt tak i Ola By Rise på søndag, men de var på flyplassen på vei hjem - og siden det har jeg ikke lykkes å få tak i ham, sier Tom Nordlie.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.