Hopp til innhold

Benitez er redd han kan få sparken

Allerede etter tre kamper som Chelsea-manager, brenner det under føttene på Rafael Benitez (52).

Rafael Benitez

Mislikt av fansen, og resultatene lar vente på seg. Rafael Benitez har fått en blytung start på tiden som Chelsea-manager.

Foto: IAN KINGTON / Afp

«You're getting sacked in the morning» runget utover Upton Park lørdag ettermiddag.

Ropene var rettet mot Chelsea-manager Rafael Benitez, som etter tre kamper som Chelsea-sjef fortsatt har til gode å hente hjem tre poeng til Stamford Bridge.

Lørdag ble det 3-1-tap for nyopprykkede West Ham - på ingen måte noe oppløftende resultat for «The Blues», som ikke har vunnet i serien siden 20. oktober.

– Ikke 100 prosent sikker

Chelseas nyansatte manager innrømmer at han merker presset. På spørsmål om han tror han får tid på seg til å snu den vonde trenden, svarte han følgende:

– Nei. Jeg er ikke 100 prosent sikker. Vi vant ikke kampen, hadde vi vunnet ville jeg vært fornøyd nå. Vi må vinne kamper for å snu dette, sa Benitez etter kampen.

Spanjolen erstattet supporterfavoritten Roberto Di Matteo, og Chelsea-supporterne har på ingen måte knyttet den tidligere Liverpool-manageren til sitt bryst.

Til tross for en dalende formkurve i serien samt svake resultater i mesterligaen, virket Chelsea-fansen å være fornøyd med Di Matteo, som ledet klubben til deres aller første mesterligatriumf og FA-cupseier i våres.

På hver eneste kamp blir Benitez møtt med plakater med påskriften "Rafa Out".

– Min hovedbekymring er å forbedre laget. Jeg tenker ikke på noe annet. Dersom vi tar poeng, blir supporterne også blide, sier Benitez.

Chelsea har ikke vunnet på sju strake seriekamper, og den tidlige serielederen har blitt skjøvet ned til 3.-plass - 10 poeng bak ledende Manchester United.

Hva synes du om Rafael Benitez? Si din mening i kommentarfeltet under!

Rafael Benitez-plakat

Chelsea-supporterne har gitt klart uttrykk for hva de synes om ansettelsen av Rafael Benitez som klubbens manager. 'Di Matteo Chelsea Legend - FACT - Rafa Chelsea Reject' lyder meldingen på dette banneret.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Fotball

 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund