Benitez er redd han kan få sparken

Allerede etter tre kamper som Chelsea-manager, brenner det under føttene på Rafael Benitez (52).

Rafael Benitez

Mislikt av fansen, og resultatene lar vente på seg. Rafael Benitez har fått en blytung start på tiden som Chelsea-manager.

Foto: IAN KINGTON / Afp

«You're getting sacked in the morning» runget utover Upton Park lørdag ettermiddag.

Ropene var rettet mot Chelsea-manager Rafael Benitez, som etter tre kamper som Chelsea-sjef fortsatt har til gode å hente hjem tre poeng til Stamford Bridge.

Lørdag ble det 3-1-tap for nyopprykkede West Ham - på ingen måte noe oppløftende resultat for «The Blues», som ikke har vunnet i serien siden 20. oktober.

– Ikke 100 prosent sikker

Chelseas nyansatte manager innrømmer at han merker presset. På spørsmål om han tror han får tid på seg til å snu den vonde trenden, svarte han følgende:

– Nei. Jeg er ikke 100 prosent sikker. Vi vant ikke kampen, hadde vi vunnet ville jeg vært fornøyd nå. Vi må vinne kamper for å snu dette, sa Benitez etter kampen.

Spanjolen erstattet supporterfavoritten Roberto Di Matteo, og Chelsea-supporterne har på ingen måte knyttet den tidligere Liverpool-manageren til sitt bryst.

Til tross for en dalende formkurve i serien samt svake resultater i mesterligaen, virket Chelsea-fansen å være fornøyd med Di Matteo, som ledet klubben til deres aller første mesterligatriumf og FA-cupseier i våres.

På hver eneste kamp blir Benitez møtt med plakater med påskriften "Rafa Out".

– Min hovedbekymring er å forbedre laget. Jeg tenker ikke på noe annet. Dersom vi tar poeng, blir supporterne også blide, sier Benitez.

Chelsea har ikke vunnet på sju strake seriekamper, og den tidlige serielederen har blitt skjøvet ned til 3.-plass - 10 poeng bak ledende Manchester United.

Hva synes du om Rafael Benitez? Si din mening i kommentarfeltet under!

Rafael Benitez-plakat

Chelsea-supporterne har gitt klart uttrykk for hva de synes om ansettelsen av Rafael Benitez som klubbens manager. 'Di Matteo Chelsea Legend - FACT - Rafa Chelsea Reject' lyder meldingen på dette banneret.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Tre mål og tre poeng for Tromsø

  Med bare én seier hver så langt, var det to lag sulteforede på poeng som møttes på Nadderud mandag kveld. Der fikk bortelaget en fantastisk åpning etter en gavepakke fra Stabæk.

  Tromsø gikk opp i ledelsen allerede etter ni minutter, etter et svakt forsøk på å bokse vekk ballen av Marcus Sandberg. Dermed kunne til slutt Ebiye Moses sette inn 1-0 i åpent mål. Kun fem minutter senere doblet samme mann til 2-0. I sluttminuttene satte Tomas Totland inn kampens tredje og siste mål, og tromsøværingene vant 3-0.

  Ebyie Moss
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters