Bendtner: – Det har vært vanskelig

Nicklas Bendtner (25) jublet hemningsløst etter sitt første Arsenal-mål på mer enn to år onsdag kveld. Dansken medgir at tiden utenfor startelleveren har vært skremmende lang.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-HULL 170555447

Nicklas Bendtner er tilbake i Arsenal-varmen etter scoringen mot Hull onsdag kveld.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Det var en fantastisk følelse. Jeg tror det syntes på feiringen min, sier Bendtner til Arsenals egen hjemmeside.

Nicklas Bendtner

SCORET MED HODET: Nicklas Bendtner løp sjeldent fort etter å ha satt inn Arsenals ledermål mot Hull på onsdag.

Foto: Jamie McDonald / Getty Images

Onsdag kveld var plutselig Bendtner på alles lepper etter kun ett minutt ut i Premier League-runden. Danskens navn var tilbake på scoringslista for Arsenal.

Sist Bendtner scoret i Premier League var for Sunderland i april 2012, og før det var det nærmere to og et halvt år siden han nettet for «The Gunners».

– Det var min første seriekamp i år. Det var godt å score og bra at vi vant, sier Bendtner diplomatisk.

Trøbbel utenfor banen

Den høyreiste spissen har slitt med å levere på fotballbanen de siste årene, og har ofte havnet i rampelyset for utenomsportslige hendelser mer enn sportslige.

For bare en liten uke siden ble urokråka arrestert for hærverk etter å ha sparket inn en dør i det luksuriøse leilighetskomplekset hans i London.

Den danske fotballproffen ble avhørt av politiet og senere løslatt.

I mars ble han tatt for promillekjøring etter å ha kjørt i motgående kjørefelt i København. Han hadde 1,75 i promille. Det førte til en bot på 930.000 kroner og inndratt førerkort.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner slik vi har blitt vant til å se ham denne høsten: med lua på og langt unna førstelagsfotball i Arsenal.

Foto: Alastair Grant / Ap

I sommer var han nær ved å forlate Arsenal flere ganger, og Bendtner ble blant annet linket til Juventus, der han var på lån sist sesong, og AC Milan i Serie A.

Nylig gikk også FCK-trener Ståle Solbakken ut og ba Bendtner ta kontakt dersom han ønsket å få spille fast.

I høst har det heller ikke blitt noe spilletid på Bendtner, ettersom Olivier Giroud har vært det klare førstevalget på spissplass hos London-kubben. Før onsdagens kamp hadde Bendtner kun vært på banen i to Arsenal-kamper denne sesongen.

Benkevarmer Bendtner

Ondag var imidlertid Bendtner tilbake i startelleveren - og nitti sekunder ut i comebacket lå ballen i mål. Den 195 centimeter-høye dansken steg til værs på et innlegg fra høyrekanten og stanget lærkula i hjørnet. Arsenal vant til slutt 2-0 etter scoring av Mezut Özil i andreomgang.

Nå håper den danske stjernen på mer spilletid inn mot det hektiske kampprogrammet i jula.

– Det har vært vanskelig for for meg og andre å komme til. Laget har spilt så bra i høst og spillerne som har vært på banen har glitret, sier Bendtner, som i øyeblikket spiller på Premier Leagues beste fotballag.

Arsenal gjester Everton førstkommende søndag, før en rekke tøffe kamper venter serielederne. Først skal Arsenal til Napoli i mesterligaen, før Manchester City og Chelsea står på programmet i desember.

– Vi vet det er en tøff periode som venter oss. Men vi bare gleder oss. Vi tar én kamp av gangen og forsøke å raske med oss poeng, sier Bendtner.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB