Bendtner: – Det har vært vanskelig

Nicklas Bendtner (25) jublet hemningsløst etter sitt første Arsenal-mål på mer enn to år onsdag kveld. Dansken medgir at tiden utenfor startelleveren har vært skremmende lang.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-HULL 170555447

Nicklas Bendtner er tilbake i Arsenal-varmen etter scoringen mot Hull onsdag kveld.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Det var en fantastisk følelse. Jeg tror det syntes på feiringen min, sier Bendtner til Arsenals egen hjemmeside.

Nicklas Bendtner

SCORET MED HODET: Nicklas Bendtner løp sjeldent fort etter å ha satt inn Arsenals ledermål mot Hull på onsdag.

Foto: Jamie McDonald / Getty Images

Onsdag kveld var plutselig Bendtner på alles lepper etter kun ett minutt ut i Premier League-runden. Danskens navn var tilbake på scoringslista for Arsenal.

Sist Bendtner scoret i Premier League var for Sunderland i april 2012, og før det var det nærmere to og et halvt år siden han nettet for «The Gunners».

– Det var min første seriekamp i år. Det var godt å score og bra at vi vant, sier Bendtner diplomatisk.

Trøbbel utenfor banen

Den høyreiste spissen har slitt med å levere på fotballbanen de siste årene, og har ofte havnet i rampelyset for utenomsportslige hendelser mer enn sportslige.

For bare en liten uke siden ble urokråka arrestert for hærverk etter å ha sparket inn en dør i det luksuriøse leilighetskomplekset hans i London.

Den danske fotballproffen ble avhørt av politiet og senere løslatt.

I mars ble han tatt for promillekjøring etter å ha kjørt i motgående kjørefelt i København. Han hadde 1,75 i promille. Det førte til en bot på 930.000 kroner og inndratt førerkort.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner slik vi har blitt vant til å se ham denne høsten: med lua på og langt unna førstelagsfotball i Arsenal.

Foto: Alastair Grant / Ap

I sommer var han nær ved å forlate Arsenal flere ganger, og Bendtner ble blant annet linket til Juventus, der han var på lån sist sesong, og AC Milan i Serie A.

Nylig gikk også FCK-trener Ståle Solbakken ut og ba Bendtner ta kontakt dersom han ønsket å få spille fast.

I høst har det heller ikke blitt noe spilletid på Bendtner, ettersom Olivier Giroud har vært det klare førstevalget på spissplass hos London-kubben. Før onsdagens kamp hadde Bendtner kun vært på banen i to Arsenal-kamper denne sesongen.

Benkevarmer Bendtner

Ondag var imidlertid Bendtner tilbake i startelleveren - og nitti sekunder ut i comebacket lå ballen i mål. Den 195 centimeter-høye dansken steg til værs på et innlegg fra høyrekanten og stanget lærkula i hjørnet. Arsenal vant til slutt 2-0 etter scoring av Mezut Özil i andreomgang.

Nå håper den danske stjernen på mer spilletid inn mot det hektiske kampprogrammet i jula.

– Det har vært vanskelig for for meg og andre å komme til. Laget har spilt så bra i høst og spillerne som har vært på banen har glitret, sier Bendtner, som i øyeblikket spiller på Premier Leagues beste fotballag.

Arsenal gjester Everton førstkommende søndag, før en rekke tøffe kamper venter serielederne. Først skal Arsenal til Napoli i mesterligaen, før Manchester City og Chelsea står på programmet i desember.

– Vi vet det er en tøff periode som venter oss. Men vi bare gleder oss. Vi tar én kamp av gangen og forsøke å raske med oss poeng, sier Bendtner.

Fotballnyheter