NRK Meny
Normal

Bendtners underbukse-stunt kan bli kostbart

Danske Nicklas Bendtner er anmeldt til UEFAs disiplinærutvalg for sin underbuksereklame, og risikerer straff.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner skaffet sin irske sponsor mer enn rikelig oppmerksomhet gjennom sitt underbuksestunt da han hadde utliknet til 2–2 mot Portugal

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Dansken løftet skjorta og trakk shortsen ørlite ned for å vise fram reklamen for sin irske sponsor etter at han hadde scoret sitt andre mål mot Portugal i gruppe B onsdag. Han utliknet til 2–2 i kampen danskene til slutt tapte 3-2 .

– Vi har innledet disiplinærsak mot Bendtner for utilbørlig oppførsel (improper conduct) etter hendelsen, melder UEFA i en pressemelding fredag.

UEFAs disiplinærkomité skal behandle saken mandag. Bendtner er anmeldt til utvalget for brudd på regel nummer fire, som handler om klær og utstyr.

UEFA har, på samme måte som FIFA, strenge regler for påkledning og reklame under mesterskapene. Dette er først og fremst for å beskytte mesterskapenes og organisasjonenes offisielle sponsorer, som betaler millioner av euro for å bli profilerte gjennom EM. Disse vil ikke vite noe av at konkurrerende firmaer blir profilerte gjennom mesterskapet.

I årets EM er det totalforbud mot sponsormerker på spillernes klær.

Så spørs det om Bendtners irske sponsor likevel har fått mer enn sin del av oppmerksomheten gjennom danskens skjorteløft.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.