Benayoun reddet Liverpool

Etter at Manchester City hadde snudd kampen.

Liverpools Yossi Benayoun
Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Liverpool - Manchester City 2-2

City gjorde som Birmingham og snudde 0-1 til 2-1 på Anfield mot Liverpool, men det holdt ikke til seier. Drøye ti minutter før slutt kjempet Yossi Benayoun inn den viktige utligningen for Liverpool.

Kampfakta Liverpool - Manchester City

Klubbrekord

City satte klubbrekord med resultatet, som er den sjette uavgjortkampen til de lyseblå så langt i sesongen. Dermed er halvparten av kampene endt uavgjort.

Lørdag kunne laget bokført seier, noe som ville ha påført Liverpool enda større krise enn den som allerede råder i storklubben. Etter en målløs første omgang, der Liverpool hadde de største sjansene til å score, eksploderte det etter hvilen.

Langt bak teten

Tabell Premier League

Vertene tok ledelsen fem minutter ut i omgangen. Et Steven Gerrard-frispark ble styrt i mål av Martin Skretl, men de helrøde klarte ikke å beholde ledelsen. 20 minutter før full tid ordnet nemlig Emmanuel Adebayor 1-1, før Stephen Ireland prikket inn 2-1 til gjestene fem minutter senere. Ireland ble spilt gjennom og lå helt på offsidegrensen i forkant av målet.

City-spillerne og de gjestende supporterne rakk knapt å feire ferdig før det smalt igjen. Liverpool stormet i angrep, og Yossi Benayoun kastet seg fram og fikk kranglet ballen i mål til 2-2.

På tampen av kampen presset vertene hardt på for å få det viktige seiersmålet, men det ble nok et poengtap på hjemmebane for Liverpool, som fortsetter å være langt bak tetlagene i Premier League. Selv om ikke Premier League-leder Chelsea har spilt ferdig sin kamp mot Wolwerhamtpon lørdag, ligger de ti poeng foran Liverpool.

Fotballnyheter