NRK Meny
Normal

Benayoun reddet Liverpool

Etter at Manchester City hadde snudd kampen.

Liverpools Yossi Benayoun
Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Liverpool - Manchester City 2-2

City gjorde som Birmingham og snudde 0-1 til 2-1 på Anfield mot Liverpool, men det holdt ikke til seier. Drøye ti minutter før slutt kjempet Yossi Benayoun inn den viktige utligningen for Liverpool.

Kampfakta Liverpool - Manchester City

Klubbrekord

City satte klubbrekord med resultatet, som er den sjette uavgjortkampen til de lyseblå så langt i sesongen. Dermed er halvparten av kampene endt uavgjort.

Lørdag kunne laget bokført seier, noe som ville ha påført Liverpool enda større krise enn den som allerede råder i storklubben. Etter en målløs første omgang, der Liverpool hadde de største sjansene til å score, eksploderte det etter hvilen.

Langt bak teten

Tabell Premier League

Vertene tok ledelsen fem minutter ut i omgangen. Et Steven Gerrard-frispark ble styrt i mål av Martin Skretl, men de helrøde klarte ikke å beholde ledelsen. 20 minutter før full tid ordnet nemlig Emmanuel Adebayor 1-1, før Stephen Ireland prikket inn 2-1 til gjestene fem minutter senere. Ireland ble spilt gjennom og lå helt på offsidegrensen i forkant av målet.

City-spillerne og de gjestende supporterne rakk knapt å feire ferdig før det smalt igjen. Liverpool stormet i angrep, og Yossi Benayoun kastet seg fram og fikk kranglet ballen i mål til 2-2.

På tampen av kampen presset vertene hardt på for å få det viktige seiersmålet, men det ble nok et poengtap på hjemmebane for Liverpool, som fortsetter å være langt bak tetlagene i Premier League. Selv om ikke Premier League-leder Chelsea har spilt ferdig sin kamp mot Wolwerhamtpon lørdag, ligger de ti poeng foran Liverpool.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.