Pardew sendt på tribunen - Ben Arfa ordnet Newcastle-seier

Hatem Ben Arfa ble matchvinner da Newcastle senket Tottenham i Premier League-åpningens kveldskamp. Men det er Newcastle-manager Alan Pardew som vil havne i avisene i morgen.

Pardew på tribunen Ben Arfa scorer

Ben Arfa var iskald da han selv tok ansvar på straffesparket han lagde selv. Pardew var tilsvarende glodvarm da han skubbet til linjedommeren og ble sendt på tribunen.

Foto: NTB Scanpix

Fyldig kampreferat:

Newcastle - Tottenham 2-1

Etter en innholdsfattig førsteomgang, kom dramatikken for alvor i den andre - både på og utenfor banen.

For like etter at Demba Ba hadde endt sin 15 kamper-lange måltørke med et vakkert kremmerhus ti minutter etter hvilen, startet bråket på sidelinjen.

Pardew dyttet linjedommeren

Newcastle-manager Alan Pardew hisset seg voldsomt opp over ett - etter hans mening - feil idømt innkast, og ga linjedommeren et realt skubb i siden.

Hoveddommer Martin Atkinson var raskt borte hos hissigproppen, og sendte den vanligvis så sindige Newcastle-sjefen rett opp på tribunen.

Pardew skjønte nok hva han hadde gjort, for få minutter senere satt han oppe på tribunen og fiklet med et sambandssystem.

Etter kampen la han seg flat over sin egen oppførsel.

– Det var helt latterlig av meg. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på. Linjedommeren stod rett ved siden av meg da jeg ble irritert, også dyttet jeg til ham. Helt latterlig, smiler Pardew i et intervju vist på TV2.

Manageren risikerer å bli utestengt for dommer-dytten, dersom det britiske fotballforbundet ønsker å se nærmere på hendelsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Pardew på tribunen

Alan Pardew måtte tilbringe den siste halvtimen av kampen på tribunen.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Dembas herlige revansje

Men ute på banen var det også dramatisk.

Demba Bas vakre scoring, der senegaleseren kørlet ballen lekkert inn i det lengste hjørnet, fikk liv i oppgjøret.

– Det er starten av sesongen, og seier er viktig. Det var en deilig start, sier Demba Ba i et intervju vist på TV2.

20 minutter senere utliknet Tottenham.

Defoe scoret

Med manager Alan Pardew sendt på tribunen slet Newcastle i markeringen, og Jermain Defoe fikk muligheten etter et innlegg fra Aaron Lennon.

Angriperen steg til værs og headet ballen ned i beina på Newcastle-keeper Tim Krul.

Keeperen fikk avverget med en beinparade, men Defoe var først på sin egen retur og satte ballen i mål - via stolpen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Demba Ba

Sist Demba Ba scoret i Premier League, var mot Aston Villa 5. februar forrige sesong. Her finner han veien til nettmaskene mot Tottenham.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Luringen Ben Arfa

Lagene var dermed like langt, men Newcastle var ikke ferdig.

Fem minutter senere og ti minutter før slutt fikk balleleganten Ben Arfa ballen ute på venstrekanten, og med et lite touch fikk han sneket ballen mellom Van der Vaart og Aaron Lennon. De to Tottenham-gutta forsøkte å stoppe franskmannen, men mislyktes, og Newcastle-vingen stupte i bakken.

Dommer Atkinson pekte på straffemerket, og Ben Arfa satte 11-meteren selv i nettmaskene.

– De er effektive. Scoringen til Demba Ba er fantastisk, sier TV2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Pardew kunne dermed juble for seier i sesongåpningen, mens Tottenham, og deres nye manager André Villas-Boas må reise hjem til London uten poeng.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reginiussen legger opp

  Tidligere RBK-kaptein Tore Reginiussen legger opp etter årets sesong. 35-åringen varsler avgangen på Instagram. Reginiussen dro til Bundesliga-laget St. Pauli i januar etter åtte år i RBK-trøya.

  Tore Reginussen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

 • Forlenget og takket Solskjær

  Manchester United bekrefter at de har forlenget kontrakten til spissen Edinson Cavani med ett år. 34-åringen fra Uruguay har scoret 15 mål denne sesongen, og takker manager Ole Gunnar Solskjær.

  – Fra første stund da jeg signerte, har jeg følt managerens tillit. Som spiller gir det en perfekt mulighet til spille din beste fotball, og det takker jeg ham for, sier Cavani i pressemeldingen.

  – Jeg sa da Edinson signerte at han ville tilføre gruppen energi, kraft og lederskap, og han har ikke motbevist meg. Han har vært alt jeg trodde han ville bli og mer til, sier United-sjefen.

  Edinson Cavani
  Foto: Jon Super / AP
 • Klar for Serie-A

  Den norske spissen Julian Kristoffersen og hans italienske klubb Salernitana sikret mandag opprykk til Serie A med 3-0-seier over Pescara i siste runde. Laget ble nummer to i Serie-B. Kristoffersen ble sittende på benken hele kampen.

  – Dette er veldig stort. Veldig kult at det skulle skje på min 24-årsdag også. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg startet å spille fotball, sier Horten-gutten til NTB

  Julian Kristoffersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United