Belsvik gir seg som trener i Stabæk

Petter Belsvik (46) og Stabæk er uenige om veien videre og skiller lag etter opprykket til eliteserien.

Belsvik

Her feirer Petter Belsvik opprykket til eliteserien, treneren blir ikke med Stabæk opp.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Olsen

Sportslig leder Inge André Olsen ønsker ikke å gå inn på hva som ligger bak bruddet med Petter Belsvik.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

«Når våre veier nå skilles er det av den enkle grunn at Petter og Stabæk var uenige om veivalgene videre. Partene skilles som gode venner og en eller annen gang i fremtiden så kan det være våre veier krysses igjen», heter det i pressemeldingen.

Sportslig leder Inge André Olsen ønsker ikke å forklare hvilke valg klubben og Belsvik var uenige om.

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Det er en prosess vi har hatt mellom Stabæk og Petter. Vi skilles som venner og vi ønsker ham alt godt fremover. Vi regner med at han har en ny arbeidsgiver innen kort tid. Det er ikke noe uoppgjort mellom oss, sier Olsen til NRK.no.

Jakter ny trener

Belsvik har vært hovedtrener i Stabæk siden januar 2012, som ble et turbulent år for bærumsklubben.

Klubben ble kastet ut av hallen på Fornebu, fikk store økonomiske problemer og måtte skifte ut store deler av spillerstallen.

Stabæk slo imidlertid brutalt tilbake, og 3. november kunne Belsvik juble for et sensasjonelt opprykk til eliteserien.

Ingebrigt Steen Jensen kalte opprykket «tidenes prestasjon av Stabæk».

– Vi ønsker Petter lykke til på hans neste steg i hans trenerkarriere. Stabæk for sin del jakter nå ny hovedtrener, annonserer klubben.

Ønsket å forlenge

Nyheten kommer kun tre uker etter at et samlet sportslig utvalg (SU) ønsket å forlenge kontrakten med den tidligere storscoreren.

– Jeg er glad for det og ser frem til å bli enig med klubben, sa Belsvik til sin egen nettside 31. oktober.

Olsen forklarer den nye utviklingen slik:

– SU sa at de ønsket å gå videre med prosessen, og den har nå endt opp med at vi skiller lag, sier Olsen.

– Var det klubben eller Belsvik som tok den endelige avgjørelsen?

– I en slik intern prossess ønsker jeg ikke å kommentere detaljene utover det som kommer frem i pressemeldingen, sier Olsen.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP