NRK Meny
Normal

Klar for Solskjærs skjebnekamp

Urokråke og superveteran Craig Bellamy er tilbake på Cardiffs lag i skjebnekampen mot Sunderland søndag.

Craig Bellamy

Craig Bellamy skal hjelpe Cardiff til fornyet kontrakt

Foto: Gareth Everett / NTB scanpix

– Craig kommer til å spille, men jeg vet ikke om det blir fra start, sa manager Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen fredag.

Solskjær vet at søndagens bortekamp mot Sunderland kan bli avgjørende i nedrykksstriden.

– Det blir en cupfinale, sa Solskjær om Sunderland-kampen etter at Cardiff måtte nøye seg med 1–1 mot Stoke forrige helg.

Cardiff er helt sist på "2014-tabellen" i Premier League, det vil si ligakampene de har spilt siden nyttår. Det samsvarer godt med Solskjærs tid som manager, ettersom han begynte i jobben 2. januar. Se faktaramme.

Ole Gunnar Solskjær

– Det blir en cupfinale, sier Ole Gunnar Solskjær om kampen mot Sunderland søndag

Foto: PAUL ELLIS / Afp
To poeng til sikker plass

Waliserne ligger tredje sist og har to poeng opp til sikker plass. Tabelljumbo Sunderland er ett poeng bak Solskjærs lag, men har en kamp mindre spilt.

– Det er tre kamper igjen, og vi er to poeng fra trygg plass. Vi har en mulighet. En seier søndag er noe både vi og Sunderland trenger, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

– Vi går ikke inn i kampen og bekymrer oss over hva alle andre tenker. Vi konsentrerer oss om oss selv og forsikrer oss at vi får jobben gjort, sa nordmannen.

De får det neppe lett oppe i nordøst-England. Sunderland har imponert med fire poeng i bortekampene mot topplagene Manchester City og Chelsea i påska – resultat som også har hatt stor innvirkning på toppstriden i Premier League.

Overrasket over bunnstriden

41-åringen sier laget har trent godt denne uken og at de er klare for den ekstremt viktige kampen mot Sunderland. Gustavo Poyets menn sjokkerte Chelsea da de vant på Stamford Bridge forrige helg og tar med seg mye positivt til helgens kamp.

– Det snakkes om at Sunderland er i god form, men vi også ser bra ut før kampen.

Solskjær sa på pressekonferansen at han er overrasket over utviklingen i bunnstriden denne sesongen.

– Har ligaens beste keeper

– Vanligvis er det ett lag som sakker akterut, men det er annerledes denne sesongen. Det er tett både i topp og bunn, sier han.

Mot slutten av kampen mot sist helg brente Stoke et kjempesjanse, og der og da trodde Solskjær at toget var gått.

– Forrige uke sa alle at vi måtte vinne, men etter den sjansen de hadde mot slutten var jeg fornøyd med det ene poenget. Da Oussama Assaidi vendte bort Kevin Theophile Catherine tenkte jeg at det var det, men vi har den beste keeperen i ligaen, sier manageren om David Marshall som har vært Cardiffs klart beste spiller denne sesongen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.