Bellamy om golfkølleslaget mot Riise: – Kan ikke kalle det et slag

I en ny selvbiografi legger Craig Bellamy åpent ut om den beryktede kvelden der han skal ha angrepet John Arne Riise med en golfkølle på Liverpools treningsleir i 2007.

APTOPIX Spain Soccer Champions League Craig Bellamy

Slik valgte Craig Bellamy å feire en scoring mot Barcelona etter å ha angrepet John Arne Riise med en golfkølle.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

– Du kan egentlig ikke kalle det et svingslag. Da hadde golfkølla truffet taket først. Jeg bare rappet til ham over ryggen, skriver tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy i selvbiografien «GoodFella», gjengitt av The Mirror.

Det var på den siste kvelden av Liverpools femdagers treningsleir til portugisiske Algarve at Bellamy og John Arne Riise havnet i tottene på hverandre.

Bellamy skriver om hvordan han tok seg opp til John Arne Riises hotellrom etter en fuktig karaokekveld, for å sette nordmannen på plass etter en krangel tidligere på den fuktige kvelden.

– Jeg er en av de verste når jeg drikker, forklarer Bellamy i selvbiografien.

– Riise nektet å synge

Riise Bellamy

John Arne Riise og Craig Bellamy etter den første av to kamper mot Barcelona i mesterligaen i 2007.

Foto: DAVE THOMPSON / AP

Sammen med Riise og lagkameratene Steve Finnan og Sami Hypiä var kvartetten samlet på et utested hvor man kunne synge karaoke.

– Jeg ba Riise om å synge en sang. Jeg kan nok ha sagt det noen ganger. Han sa han ikke ville. Jeg nevnte det igjen, og Riise ble forbannet. Han reise seg og ropte at han ikke ville synge og at han hadde fått nok av masingen min, skriver Bellamy.

Riise forlot stedet og gikk for å legge seg. Bellamy, som fortsatte å drikke sammen med lagkompisene, klarte ikke å la være å irritere seg over disputten. Waliseren mente Riise hadde gått over streken med utskjellingen.

– På den tiden visste jeg ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine hvis noen ikke viste meg respekt foran de andre spillerne, skriver urokråka.

– Angret allerede den natten

Bellamy klarte ikke å la være å oppsøke Riise på hotellrommet - til tross for at Finnan forsøkte så godt han kunne å stoppe ham. Dermed endte kvelden med et golfkølleangrep, som ikke lenge etter havnet på alles lepper.

– Når jeg ser tilbake på det nå, skvetter jeg. Det var patetisk. Dumhet på høyeste nivå. Det var oppførsel preget av fyll og mobbing, erkjenner Bellamy.

Senere den natten kom daværende Liverpool-manager Rafael Benitez til spillerhotellet, ettersom den nevnte loungen hadde blitt ramponert av spillerne. Bellamy, som egentlig hadde gått og lagt seg, stod opp igjen og møtte Benitez.

– Allerede da var jeg full av anger, skriver den nåverende Cardiff-spilleren.

John Arne Riise

John Arne Riise sier han kan tilgi hendelsen i Portugal, men at han ikke kan glemme golfkølleangrepet fra Craig Bellamy.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Kan tilgi, men ikke glemme

John Arne Riise omtalte Bellamys versjon på twitter torsdag kveld. Der skrev nordmannen blant annet:

– Folk sier jeg bør gjøre noe. Craig er en fin fyr. Man kan tilgi, men ikke glemme. Men dette er jeg ferdig med for lenge siden, skriver Riise.

Han benytter samtidig anledningen til å benekte noe av det Bellamy skriver i boka si, nemlig at det var han selv som oppsøkte Rafael Benitez etter golfkølleangrepet.

– Rafa (Benitez) kom til rommet mitt, ikke omvendt. Jeg la meg med med en gang Craig hadde gått, twitrer Riise.

Fem minutter senere kom nordmannen også med et stikk til sin tidligere lagkamerat.

– Det var trolig en grunn til at han tok med med en golfkølle. Det kan dere tenke på selv.

  • Craig Bellamys bok «GoodFella» kommer ut 3. juni. Her kan du lese hele utdraget som er publisert i The Mirror.

Fotballnyheter