NRK Meny
Normal

Belgia fortsetter triumfferden – vant med ti mann

Belgia har innfridd jokerstempelet til de grader: Torsdag kveld sikret Jan Vertonghen gruppeseier og lagets tredje strake triumf.

Jan Vertonghen

Jan Vertonghen scoret kampens eneste mål og sikret Belgias tredje strake seier. Her feirer han foran TV-kameraet med lagkompisene etter scoringen. Se alle høydepunktene i videoen over.

Laster innhold, vennligst vent..
Steven Defour

Steven Defour ble den niende spilleren som ble utvist i VM.

Foto: PAULO WHITAKER / Reuters

Men Steven Defour gjorde det ekstra vanskelig for sine belgiske lagkompiser da han noen sekunder før pause satte knottene i leggen til Kim Shim-Wok.

Defour fikk se det røde kortet fra dommer Benjamin Williams og hverken Defour eller hans lagkompiser klaget nevneverdig på dommeravgjørelsen.

Belgia-stjernen beklaget seg overfor Shim-Wok og trasket slukøret av gressplenen på Arena Corinthians.

Men Belgia, som måtte spille hele andre omgang med kun ti mann, fortsatte å male på og fikk til slutt lønn for strevet:

I det 77. minutt mottok kaptein Jan Vertonghen en retur fra Sør Koreas keeper og satte den enkelt i mål. Tottenham-spilleren ble med det matchvinner og fikset Belgias tredje strake seier.

Har taklet presset

Matchvinneren var naturligvis meget høyt oppe etter 1-0-seieren.

– Dette er et spesielt øyeblikk i min karriere. Vi er videre i VM som gruppevinner, og jeg scoret vinnermålet, sier Vertonghen.

Gruppespillet har vært en triumfferd for Belgia, som var det store «snakkis-laget» før VM. Det lille landet med de store stjernene ble sett på som en underdog og joker i mesterskapet etter en glimrende VM-kvalik.

Og de har innfridd i Brasil til tross for noe ujevnt spill. De står med tre knepne seire og har kun scoret fire mål. Dette tenker nok ikke Marc Wilmots' menn så mye på i dag ettersom de gikk til topps i gruppa med full pott.

Nå møter de belgiske stjernene Jürgen Klinsmanns USA i åttedelsfinale, mens Sør Korea må ta den tunge turen hjem.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Steven Defour ble sendt rett av banen.

SE VIDEO: Steven Defour fikk direkte rødt kort for denne taklingen.

Reddet på streken

Belgia gjorde hele syv bytter fra forrige kamp og sparte flere av de største stjernene – blant annet Eden Hazard og Romelu Lukaku – uten at det betydde spesielt mye.

De åpnet kampen best og i det 24. minutt burde Dries Mertens ha gitt Belgia ledelsen. Han fikk ballen på syv meter, men den berømte ryggsekken – på minst 20 kilo – gjorde at skuddet gikk himmelhøyt over målet.

I den andre enden produserte Sør Korea plutselig to gedigne dobbeltsjanser. Først klinte Sung-Yueng Ki til fra 20 meter, noe som gjorde at 200 centimeter høye Thibaut Courtois måtte ut i full strekk.

Få sekunder etter fikk Ja-Cheol Koo hodet på en corner. Ballen gikk mot målet, men på streken sto Nicolas Lombaerts og fikk ryddet opp.

Begge lag hadde sine sjanser etter hvilen, men det var bare Belgia og Jan Vertonghen som traff blink.

Dette resultatet gjorde at Sør Korea endte sist i gruppen med bare ett poeng. En skjebne de deler med de tre andre asiatiske landslagene i VM.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.