NRK Meny
Normal

Bekymret for «elefantenes» stygge spill: – Frykter skader

MONCTON (NRK): Even Pellerud råder spillerne til å droppe dribleserier mot Elfenbenskysten. Laget frykter skader på grunn av VM-motstandernes svært aggressive spillestil.

Norge

TØFFE TAK: Her kjemper de norske jentene med Thailand-forsvaret og keeper Waraporn Boonsing under Norges åpningskamp i VM.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Sterk

FYSISK STERKE: Her knuser Fatou Coulibaly Orathai Srimanee i en duell under oppgjøret med Thailand.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

– Sånn vi har sett dem spille, så frykter vi skader, sier Isabell Herlovsen.

Norges siste motstander i gruppespillet, Elfenbenskysten, har nemlig vakt oppsikt med sitt aggressive spill. Laget har mange sterke og muskuløse spillere, og fikk hele seks gule kort da de tapte 10-0 mot Tyskland i åpningskampen.

– Vist stygge ting

Det bekymrer det norske laget, som ikke har råd til flere skader før de skal spille åttedelsfinale neste uke.

– De kommer seint inn i taklinger, så jeg tror vi skal prøve å være litt forsiktige. Vi må ha balltempo og prøve å unngå de tøffeste duellene mot dem. Vi bør ta imot ballen i fart i stedet for å være stillestående. Når de kommer såpass seint inn i taklinger kan det fort bli skader, forklarer Herlovsen.

Dette er også noe landslagstrener Even Pellerud har tatt med i kampforberedelsene.

Pellerud

SKEPTISK: Landslagssjef Even Pellerud.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi håper på ærlig spill, men vi skal si til jentene at de ikke skal ta noen unødvendige sjanser. De trenger ikke å gå inn i altfor mange dribleserier i denne kampen, sier han.

– Vi er selvsagt bekymret for noen av de stygge tingene de har vist, med stygge taklinger og etterslenginger. Jeg håper det ikke kommer så mye av det, legger han til.

Vil unngå tøffe dueller

Pellerud understreker at han tror de norske spillerne vil takle møtet med en litt uvanlig tøff spillestil helt greit når det gjelder å kjempe om seier – det er eventuelle skader han er bekymret for.

Lene Mykjåland mener det er viktig å ikke fokusere altfor mye på skaderisikoen før kampen.

– Det er litt farlig å gå inn i en kamp og tenke at vi skal unngå taklinger, også. Vi får heller være litt smarte og prøve å holde oss litt unna dem, sier hun.

Elfenbenskysten er allerede ute av VM, mens Norge med seier trolig blir nummer to i gruppen og går dermed til åttedelsfinale. Kampen mellom Elfenbenskysten og Norge spilles mandag og vises på NRK1 og NRK.no.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.