NRK Meny
Normal

Bekreftet: Klopp ny Liverpool-manager

Liverpool bekrefter nå at den tidligere Borussia Dortmund-treneren Jürgen Klopp er klubbens nye manager.

Jürgen Klopp

: Borrusia Dortmunds tidligere trener Jürgen Klopp tar over Liverpool ifølge Sky Sports.

Foto: Peter Steffen / Ap

En smilende Jürgen Klopp er fotografert i Liverpool-trøye på klubbens hjemmeside, der han signerer avtalen med klubben som skal være av det særdeles lukrative slaget.

Fredag morgen skal Klopp presenteres som den nye manageren. Klokken åtte i morgen tidlig, britisk tid, skal Liverpool publisere det første intervjuet med den nye manageren.

Brendan Rodgers fikk sparken søndag etter 1-1 kampen mot Everton og siden har tyske Klopp vært koblet til jobben på Anfield.

Suksess og nedtur

Engelske medier meldte tidligere i dag at tyskeren var enig med Liverpool om å overtalMerseyside-klubben, som har slitt under Rodgers denne sesongen. Det er nå landslagspause på grunn av EM-kvalifiseringskampene for Premier League. Neste kamp for Liverpool er neste lørdag mot Tottenham.

Klopp gjorde Dortmund til et topplag og førte klubben til to Bundesliga-titler og en finale i mesterligaen i 2013.

Den populære treneren valgte imidlertid å trekke seg etter forrige sesong etter flere svake resultater. Suksesstrenerens kontrakt strakk seg i utgangspunktet fram til sommeren 2018.

Treårskontrakt

Daily Mail meldte i ettermiddag at Klopp var enig med klubben om en treårskontrakt. Det er imidlertid sprik i spekulasjonene rundt lønnen til tyskeren. Daily Mail skriver at tyskeren skal ha bli enig om en avtale med klubben som gir ham en lønn på 4 millioner pund i året. Tyske Bild skriver derimot om en lønn på 10 millioner euro.

Gary McAllister og Sean O`Driscoll som var en del av trenerteamet til Liverpool skal nå også ha blitt løst fra sine jobber, men førstnevnte kan ende i en annen rolle i klubben. Det forventes at Klopp tar med seg sitt trenerteam fra tiden i Dortmund, som består av Zelkjo Buvac og Peter Krawietz.

Laster Twitter-innhold

Les også: 5 grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.