Normal

Bekreftet: Evigunge Johnsen (41) legger opp

Frode Johnsen (41) har pøst inn mål for Odd, Rosenborg og Norge. Nå er det slutt.

Frode Johnsen

GIR SEG: Her er Frode Johnsen etter kampen mot Bodø/Glimt i april, da han scoret sitt siste mål i eliteserien.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Johnsen har slitt tungt med en akillesskade denne sesongen, og vi må tilbake til Lillestrøm-kampen 28. juni for å finne hans siste minutter for Odd. 41-åringens siste mål kom mot Bodø/Glimt 19. april.

De siste ukene har det blitt mer og mer tydelig at Johnsen ikke fortsetter neste sesong, men hverken Johnsen eller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har uttalt seg bastant.

Før nå.

– Han legger opp, skriver Fagermo i en SMS til NRK.

Odd-direktør Einar Håndlykken forteller at avskjeden med Johnsen markeres under sesongens siste kamp mot Lillestrøm 8. november – på Skagerak Arena. Det er imidlertid lite sannsynlig at Johnsen får noen minutter på banen.

– Vi håper å få ham med videre i en annen rolle, sier Håndlykken, som vil diskutere fremtiden med Johnsen nå som avgjørelsen er tatt.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å få en kommentar fra 41-åringen.

– Han har vært stor. Han har slitt lenge i år, og det er sikkert grunnen til at han nå gir seg. Men det er ingen tvil om at han har vært et veldig godt forbilde både som spiller og type, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Johnsen er på sjetteplass over mestscorende spillere i den norske toppdivisjonen med sine 132 mål. Det til tross for at han spilte i Japan fra sommeren 2006 til 2010. Han ble Norges eldste landslagsspiller noensinne da han kom inn i VM-kvaliken mot Slovenia i 2013.

Johnsen ble også Odds toppscorer i 2014 med 11 mål, noe som gjorde at han forlenget kontrakten med ett år. I januar ville han ikke utelukke flere sesonger, men han tok samtidig et forbehold om at kroppen måtte spille på lag.

I september tvilte Fagermo på at Johnsen kunne fortsette en ny sesong. Torsdag kom altså bekreftelsen.

Fotballnyheter