Klubbene bekrefter Lindegaard-overgang

Så er det endelig klart at Anders Lindegaard blir keeper i Manchester United.

lindegaard

Anders Lindegaard gleder seg til å spille for 'de røde djevlene'

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Både Manchester United og Aalesund bekrefter på sine hjemmesider at dansken har skrevet under en 3 og et halvt årskontrakt med Premier League-klubben.

Tror du Lindegaard kommer til å klare seg bra i Manchester United? Diskuter nederst i saken!

Aalesund har vært ute med den samme meldingen to ganger tidligere og har måttet trekke det tilbake, men lørdag ble det klart at overgangen var i havn.

- Å bli en del av Manchester United er en drøm som er blitt virkelig. Jeg ser fram til å trene og spille med noen av verdens beste spillere, sier Lindegaard til klubbens nettside.

- Jeg kan nesten ikke vente med å bli en del av laget å bidra til at klubben fortsetter å være i toppen, sier han videre.

For Aalesund betyr også overgangen til Lindegaard mye.

- Det er stort for både Anders og AaFK. Vi er ydmyke og stolte over at han er solgt til en av verdens største klubber, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

- En av de beste

Manchester United-sjef Alex Ferguson har også vært rimelig klar på at det kom til å bli en overgang for den danske landslagskeeperen.

Video Alex Ferguson om Solskjær som Molde-trener

Alex Ferguson

Foto: Nyhetsspiller

- Anders er en av de aller beste unge målvaktene. Utfordringen for både klubben og for Anders er å tenke langsiktig, men vi har kjøpt en spiller med et stor potensial, sier Alex Ferguson.

- Han må benytte tiden framover til å til å bli kjent med de andre spillerne og nivået i engelsk fotball, sier Ferguson videre.

Det kommer ikke framfra pressemeldingene hva Manchester United må betale for Lindegaard, men det har blitt antydet en overgangssum på rundt 40 millioner kroner. Det har også blitt antydet at Lindegaard kommer bra ut av det og får rundt 400 000 kroner i uken.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK