NRK Meny
Normal

Klubbene bekrefter Lindegaard-overgang

Så er det endelig klart at Anders Lindegaard blir keeper i Manchester United.

lindegaard

Anders Lindegaard gleder seg til å spille for 'de røde djevlene'

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Både Manchester United og Aalesund bekrefter på sine hjemmesider at dansken har skrevet under en 3 og et halvt årskontrakt med Premier League-klubben.

Tror du Lindegaard kommer til å klare seg bra i Manchester United? Diskuter nederst i saken!

Aalesund har vært ute med den samme meldingen to ganger tidligere og har måttet trekke det tilbake, men lørdag ble det klart at overgangen var i havn.

- Å bli en del av Manchester United er en drøm som er blitt virkelig. Jeg ser fram til å trene og spille med noen av verdens beste spillere, sier Lindegaard til klubbens nettside.

- Jeg kan nesten ikke vente med å bli en del av laget å bidra til at klubben fortsetter å være i toppen, sier han videre.

For Aalesund betyr også overgangen til Lindegaard mye.

- Det er stort for både Anders og AaFK. Vi er ydmyke og stolte over at han er solgt til en av verdens største klubber, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

- En av de beste

Manchester United-sjef Alex Ferguson har også vært rimelig klar på at det kom til å bli en overgang for den danske landslagskeeperen.

Video Alex Ferguson om Solskjær som Molde-trener

Alex Ferguson

Foto: Nyhetsspiller

- Anders er en av de aller beste unge målvaktene. Utfordringen for både klubben og for Anders er å tenke langsiktig, men vi har kjøpt en spiller med et stor potensial, sier Alex Ferguson.

- Han må benytte tiden framover til å til å bli kjent med de andre spillerne og nivået i engelsk fotball, sier Ferguson videre.

Det kommer ikke framfra pressemeldingene hva Manchester United må betale for Lindegaard, men det har blitt antydet en overgangssum på rundt 40 millioner kroner. Det har også blitt antydet at Lindegaard kommer bra ut av det og får rundt 400 000 kroner i uken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.