NRK Meny
Normal

Bedre sent enn aldri

Han har ventet lenge. Men nå skal landslagskarrieren til Jon Knudsen skyte fart.

Stabæk-keeper Jon Knudsen er i landslagstroppen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Jon Knudsen (33) har ikke representert Norge siden han spilte for U21-landslaget. Siden har han så vidt vært innom A-landslaget.

Riktig nok var han tredjekeeper da Norge møtte Malta og Ungarn i EM-kvalifiseringen på Ullevaal i 2007. Nå håper den aldrende Stabæk-keeperen at han har kommet på landslaget for å bli.

- Jeg har ikke vondt av å komme med i troppen selv om jeg har blitt 33 år gammel. Snarere tvert imot. Det er moro. Jeg har aldri blitt kalt inn på denne måten før. Som regel har jeg fått en telefon i tolvte time eller vært tredjekeeper, sier Knudsen til NRK Sport.

- Jeg er utfordreren

Rune Almenning Jarstein, som til daglig spiller i Rosenborg, er Norges førstekeeper. Knudsen har ambisjoner om å gi burvokteren konkurranse. For han vil gjerne være bakerste mann når Norge møter Irland 20. august.

Les også: Troppen mot Irland

- Rune er god, men jeg skal gjøre så godt jeg kan. Da er han nødt til å heve seg enda noen hakk. Det er ingen tvil om at jeg er utfordreren her.

Rutinen viktig

Hvordan tror du det eventuelt vil føles å få spille med flagget på brystet?

- Det hadde vært stort. Jeg håper å ta med meg rutinen, og ha det gøy hvis jeg får sjansen, sier Knudsen og fortsetter:

- Forhåpentligvis er det nok – kombinert med godt spill for Stabæk - til å overbevise Åge Hareide om at jeg bør satses på.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.