NRK Meny
Normal

Beckenbauer forstår ikke hvorfor Tyskland sviktet

Etter fire bunnsolide EM-kamper sviktet Tyskland i semifinalen mot Italia. – Det er et mysterium for meg, sier den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer.

Franz Beckenbauer

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer (innfelt) trodde på tysk EM-gull. Slik gikk det ikke. Her fortviler Holger Badstuber, Jerome Boateng og Mesut Özil etter semifinaletapet mot Italia.

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Det er spesielt tyskernes prestasjon før pause Franz Beckenbauer stiller spørsmålstegn ved.

– De første 45 minuttene var utrolig skuffende. Det var ikke det samme tyske laget som tidligere i mesterskapet, skriver han i en kommentar i den tyske avisen Bild.

Beckenbauer er en av de største tyske fotballspillere i historien. Han har spilt 103 landskamper og har både VM- og EM-gull.

Trodde på EM-gull

Torsdag kveld så den tyske legenden semifinalen mellom sitt kjære Tyskland og Italia hjemmefra. Han likte ikke det han så av tv-bildene fra Warszava.

Etter fire strake seire, blant annet en utklassing av Hellas i kvartfinalen trodde han på EM-gull. I stedet ødela Mario Balotelli EM-drømmen med to raske mål før pause.

– I de fire første kampene har vi spilt så bra at det er et mysterium for meg hvordan vi kunne spille så dårlig som vi gjorde i første omgang mot Italia.

Italiensk forbannelse

Tyskland har fortsatt ikke vunnet mot Italia i et mesterskap.

– Vi hadde for mye respekt. Det virket som om spillerne var paralysert av den italienske forbannelsen, skriver Beckenbauer.

(Les videre under bildet.)

Tysk supporter

En tysk supporter hadde det vondt på tribunen etter semifinaletapet mot Italia.

Foto: PETER ANDREWS / Reuters

Kritikk av tysk presse

Det er ikke bare Franz Beckenbauer som er misfornøyde med Tysklands prestasjon i semifinalen.

Tyske medier kritiserer landslagstrener Joachim Löw for å ha valgt feil taktikk.

Fra den komfortable 4-2-seieren i kvartfinalen mot Hellas byttet han ut tre av fire midtbanespillere, blant andre målscorerne Marco Reus og Miroslav Klose.

– Det er en forklaring på nederlaget, skriver den tyske avisen Welt.

– Löw brukte Lukas Podolski på midtbanen i stedet for Andre Schürrle. Det ble total fiasko. Löw rettet litt av feilen da han byttet inn Reus og Klose etter pausen, men da hadde Italia allerede scoret to ganger, skriver avisen.

– Måtte risikere alt

Slik forsvarer Löw valget av Gomez på topp:

– Mario Gomez har scoret tre mål (i EM, journ.anm.) og var veldig motivert etter Hellas-kampen, sier han til Bild.

– Frem til 1-0 var det balanse i kampen, men etter scoringene kom vi aldri tilbake i kampen. Da måtte vi gjøre bytter i pausen. Vi måtte risikere alt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.