NRK Meny
Normal

BBC: Blatter går av 16. desember

16. desember blir etter alt å dømme datoen når Sepp Blatter går av som FIFA-president, melder BBC.

Blatter

Sepp Blatters tid som FIFA-president er truleg over 16. desember, meiner BBC

Foto: Ennio Leanza / Ap

Den britiske statskanalen meiner å vite at dette er datoen for den ekstraordinære kongressen som skal velje Blatters etterfølgjaren. FIFA har kalla inn til styremøte i juli.

Blatter (79) vart 29. mai med stort fleirtal attvald for ein femte periode som FIFA-president. Men berre fire dagar seinare kunngjorde han overraskande at han ville trekkje seg og kalle inn til ein ekstraordinær kongress for å velje ny president.

Sepp Blatter har vore president i FIFA sidan 1998.

Blatter har vore ein kontroversiell leiar for ein organisasjon med mellom anna mange skuldingar om korrupsjon mot seg. Dette toppa seg då FBI og sveitsisk politi gjorde rassiaer og arresterte sju FIFA-toppar i slutten av mai.

Ein heil del av korrupsjonsetterforskinga gjeld tildelinga av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Ifølgje BBC kjem ikkje FIFA til å offentleggjere datoen før etter styremøtet i neste månad. Det vil gi aktuelle kandidatar fem månader på å melde seg og drive valkamp.

Det er derfor framleis svært usikkert kven som kjem til å stille til val. Men Jordans prins Ali Bin-al-Hussain, som tapte kampen mot Blatter på kongressen 29. mai, har signalisert at han stiller opp igjen.

29. mai blir FIFAs leder Sepp Blatter nok en gang gjenvalgt etter 17 år i sjefsstolen. Men er det en korrupt, egenrådig og uansvarlig leder som ved hjelp av bestikkelser nå sikrer seg å bli valgt? Tysk fjernsyn tegner et svært kritisk bilde av den mektige organisasjonen. Skandalene står i kø både i Qatar og i Russland, spesielt når det gjelder forholdene for arbeiderne. Det tyske teamet ble arrestert i Qatar da de ble ubehagelig nærgående. Men fotball-verden er ikke så interessert i de negative historiene om FIFA.

TV: Se dokumentaren "FIFA - penger og makt".

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.