Sikker Bayern-seier i Marseille

Bayern München kan nesten kvittere ut semifinalebilletten i mesterligaen etter 2–0 borte mot Marseille i første kvartfinale onsdag.

Arjen Robben

Arjen Robben la opp til ett mål og scoret selv det andre da Bayern så godt som skaffet seg semifinaleplass i mesterligaen

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Mario Gomez avsluttet en giftig kontring med 1–0 rett før pause, og Arjen Robben ble spilt elegant fri og satte inn 2–0 drøyt 20 minutter før slutt.

Marseille får det vanskelig i returkampen. Det innrømte også lagets trener Didier Deschamps.

– Dette Bayern-laget har mange kvaliteter, og ikke minst en imponerende offensiv styrke, sa Deschamps. Bayern har scoret 24 mål på sine siste seks kamper.

Bayern gikk svært offensivt ut og dominerte stort de første 15–20 minuttene. Men det var Marseille som hadde den klart største sjansen i denne perioden: Matthieu Valbuenas corner traff Fannis hode. Bayerns keeper Neuer reddet strålende, og Remy satte returen fra kort hold i nettveggen.

Gode kontringsmål

Bayern raste av seg, og Marseille kom langt mer med. Men de hvite og lyseblå hadde ikke den nødvendige kvaliteten i avslutningen.

Det hadde Bayern. De brøt et Marseille-angrep, og Arjen Robben spilte presist fram Gomez, som fra 17–18 meter smelte til på direkten. Ballen føk inn i hjørnet, men Marseilles keeper Elinton Andrade burde tatt den.

Andrade fikk sjansen fordi klubbens førstekeeper Steve Mandanda var suspendert.

Etter pause kontrollerte Bayern. De la seg lavt, lot ikke Marseille slippe til, og satset på kontringer. Det gav sjanser, og da Thomas Müller og Arjen Robben spilte vegg, fikk sistnevnte all verdens tid til å sette ballen forbi Andrade og inn i lengste hjørnet.

Da var alt avgjort. Mye skal til før Marseille klarer å lage problemer for Bayern i München tirsdag i neste uke. Bayern tar nesten helt sikkert et nytt steg mot mesterligafinale på sin egen hjemmebane 19. mai.

Men først venter sannsynligvis Real Madrid i semifinalen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England