NRK Meny
Normal

Ekspert mener Arsenal ble ydmyket av Bayern

Tidligere Arsenal-spiller og BBC-ekspert John Hartson (38) mener Arsenal «ikke er i nærheten av å være gode nok til å konkurrere på dette nivået».

Schweinsteiger

TIL KVARTFINALE: Her sender Bastian Schweinsteiger Bayern München opp i ledelsen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Moen

VIKTIG ROLLE: Svein Oddvar Moen dømte storoppgjøret.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Selv om Lukas Podolski kvitterte umiddelbart for gjestene, var Arsenal nødt til å vinne med minst to mål i München.

Og Arsenal løftet seg noen hakk etter scoringen, men de var likevel ikke i nærheten av å kopiere seieren fra i fjor.

John Hartson er ikke nådig med sin tidligere klubb. Han mener Bayern München ydmyket gjestene, som ofte ble løpende etter tyskernes pasninger.

– I kveld blir de ydmyket når det kommer til pasningsspill og bevegelser. Deres 400 millionersmann (Mesut Özil) var forferdelig - de kunne like gjerne spilt med ti menn, sier Hartson, ifølge BBC.

Özil ble tatt av banen i pausen, men det er foreløpig uvisst om tyskeren kjenner på en skade.

– Hvis de ønsker å kjempe mot topplagene i Europa, trenger dette laget en stor forvandling. De er ikke i nærheten av å være gode nok til å konkurrere på dette nivået, mener Hartson, som først understreker at Arsenal så langt har en grei sesong i Premier League og FA cup, hvor de er klare for semifinale.

Tam åpning

Franck Ribery, David Alaba og Arjen Robben ga gjestene ordentlig problemer før pause, men Arsenal ble reddet av både blokkering og slurvete avslutninger. Ribery skapte den første store sjansen etter 20 minutter, men etter å ha servert Robben på bakerste stolpe, så han nederlenderen skyte i gressmatta og over målet.

Det tok faktisk over en halvtime før Arsenal hadde sin første, farlige avslutning, da Olivier Giroud fikk gå opp på en corner. Men Manuel Neuer forflyttet seg raskt nok til å holde ballen nede ved stolpen.

– Bayern har svakheter som alle andre lag, og når du scorer, kan alle bli nervøse. Da vi scoret, trodde jeg at vi skulle ha en sjanse, men vi klarte det rett og slett ikke, sier Alex Oxlade-Chamberlain etter kampen, ifølge BBC.

Det norske dommerteamet, med Svein Oddvar Moen i spissen, annullerte korrekt en Bayern-scoring for offside midtveis i omgangen.

Moen fikk Bayern-pepper

Den raske Arsenal-utlikningen skjedde etter at Lukas Podolski kriget til seg ballen fra Philipp Lahm på hjørnet av 16-meteren.

Moen, som på forhånd fikk en «advarsel» fra Arsenal-manager Arsené Wenger, valgte ikke å blåse frispark etter dytten.

Det fikk Bayern-spillerne til å rase.

– Han bruker venstrehånden og dytter. Helt klart, var dommen til både Viasat-kommentator Roar Stokke og –ekspert André Bergdølmo.

Bayern kunne ha økt ledelsen på overtid, men Thomas Müller bommet fra straffemerket etter at Laurent Koscielny la Robben i bakken i eget felt.

Men 1-1 holdt altså i massevis, og Bayern er dermed klar for kvartfinale etter 3-1 sammenlagt mot Arsenal.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.