NRK Meny
Normal

Guardiola: – En veldig spesiell kamp for meg

Bayern München er fortsatt bedre enn Barcelona. Onsdag vant de 2–0 i kampen om Uli Höness' cup.

Joseph Pep Guardiola

Bayerns trener Pep Guardiola møtte sitt gamle lag Barcelona for første gang etter at han i fjor sommer sluttet etter fire umåtelig suksessrike år i klubben

Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Kampfakta: Bayern München - Barcelona 2-0

Kampen var Bayerns nye trener Pep Guardiolas første møte med klubben han ledet til kolossal suksess og mange store triumfer fram til i fjor sommer. Da vant han 14 av 19 mulige titler på fire år.

– Det var en svært spesiell kamp for meg. Jeg har vært trener og spiller i Barcelona hele livet mitt fram til nå, sa Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

Det var også Barcelonas forsøk på revansje for det stygge nederlaget (0-4 og 0-3) mot Bayern i semifinalen i mesterligaen i april i år.

Bayern jubler

Mer Bayern-jubel mot Barcelona: Philipp Lahm (t.v.) har nettopp headet Bayern i ledelsen

Foto: Lennart Preiss / Bongarts/Getty Images

Men den fikk de ikke. Philipp Lahm headet inn Franck Riberys innlegg og ga 1–0 til Bayern etter et kvarter, og Mandzukic satte inn 2–0 på Contentos innlegg tre minutter før slutt.

Skiftet hele laget i pausen

Barcelona stilte med Lionel Messi, men manglet ellers mange av sitt stjernegalleri. Ingen av spillerne på Spanias lag i prøve-VM var med. Det er samme troppen som kommer til Oslo for å møte Vålerenga lørdag.

Bayern på sin side startet uten noen av sine reine angrepsspillere, men stilte likevel med tilnærmet toppet mannskap.

– Bayern har gitt meg et svært godt lag å jobbe med. Jeg har ingenting å klage over. De forstår lett min fotball, sa Guardiola.

TV brøt for å stte over til EM

Kampen bar preg av at de beste fra de to troppene spilte i første omgang. Da var det fart og klasse over det meste. Etter pause gjorde begge mange skifter, Barcelona skiftet likegodt ut hele laget. Da falt intensiteten i kampen mange hakk.

Barcelonas nye trener Gerardo Martino var heller ikke til stede i München.

Forøvrig brøt tv-kanalen ZDF av sendingen fra kampen fem minutter før kampslutt. Da skulle de gi plass til Tysklands kamp mot Sverige i kvinnenes fotball-EM....

Fotballnyheter