Bayern München møter Barcelona

Det blir tysk-spansk stormøte mellom Bayern München og Barcelona i semifinalen i mesterligaen.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barca får tøff motstand i semifinalen.

Foto: MIGUEL VIDAL / Reuters

Lars Tjærnås

Fotballekspert Lars Tjærnås er fornøyd med trekningen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I den andre semifinalen spiller Borussia Dortmund mot Real Madrid (se faktaboks).

– Bayern-Barcelona og Real -Dortmund i semifinalene. Nydelig og en halv! Overveier nesten å sløyfe Paradise Hotel de to kveldene, jubler fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

For etter fredagens trekning er det duket for en fantastisk kamp mellom Bayern og Barcelona, og muligens en helspansk finale mellom to av Europas beste lag.

Det tyske laget har imponert så langt i mesterligaen, og vil gi det spanske stjernelaget tøff motstand i semifinalen.

Jan Åge Fjørtoft mener Real Madrid blir knepne favoritter i oppgjøret mot Dortmund.

– Bayern er mine favoritter mot Barcelona, skriver han på Twitter.

Vurdering av Bayern - Barcelona:

Bayern München: Toppet gruppen på innbyrdes oppgjør mot Valencia og tapte en kamp. Lekte med Juventus i kvartfinalen og vant 4-0 over to kamper.

Hierro

Fernando Hierro håper på helspansk i finalen i mesterligaen.

Foto: ITSUO INOUYE / AP

Barcelona: Vant sin gruppe tre poeng foran Celtic og tapte en kamp mot samme klubb. I kvartfinalen gikk Barca videre på bortemålsregelen etter 3-3 sammenlagt mot Paris St. Germain. Bayern har hjemmekamp først.

Vurdering av Dortmund - Real Madrid:

Borussia Dortmund: Vant gruppespillet tre poeng foran Real Madrid og er eneste klubb uten tap i turneringen denne sesongen. Slo Malaga 3-2 i kvarten etter to mål på overtid i hjemmekampen.

Real Madrid: Andreplass i pulje D. Slo ut Galatasaray i kvartfinalen med 5-3 sammenlagt, men slet fælt i bortekampen. Borussia har hjemmekamp først.

– Best for landet vårt

NRK snakket med Real Madrid-legenden Fernando Hierro før mesterligatrekningen i dag. Da håpet han på et oppgjør mellom et spansk og et tysk lag i semifinalene.

– Jeg syns at det er det beste. At Real Madrid og Barcelona kan møtes i en finale. Jeg tror det villle vært veldig bra for landet vårt, sa spanjolen, som besøkte Norge i forbindelse med UEFAs breddekonferanse denne uken.

Hierro er en av de store stjernene i Real Madrid-historien. Nå er han sikker på at Mourinhos menn vil stikke av med trofeet nok en gang.

– Vinner mesterligaen? Jeg tror det blir Real Madrid, selvfølgelig, ler den tidligere Real-spilleren.

SOCCER-CHAMPIONS/DRAW

Tidligere Bayern-spiller Lizarazu hilser på tidligere Barcelona-keeper Zubizarreta.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP