NRK Meny
Normal

Messi avkledd av Bayern: – Han skulle aldri spilt

En skadeplaget Lionel Messi var ikke til å kjenne igjen da Bayern München knuste Barcelona med fire mål.

Messi

Lionel Messi har vært skadet og var lenge usikker før kampen mot Bayern München. Han spilte, men skapte omtrent ingenting.

Foto: Christof Koepsel / Bongarts/Getty Images

– Bayern terroriserer dem i senk, utbrøt Viasats ekspertkommentator André Bergdølmo da Thomas Müller satte inn 4-0-målet ti minutter før slutt.

Sammen med resten av fotball-Europa hadde han frem til da sett et Barcelona-lag og en Lionel Messi som knapt var til å kjenne igjen.

Ifølge statistikkleverandøren Opta har ikke Barcelona sluppet inn fire mål i mesterligaen på 18 år (4-2-tap mot Chelsea).

– Vi spilte mot et lag som presset oss mye en mot en, derfor så vi ikke så mye til Messi i kveld. Det var vanskelig å skille seg ut, sier Barcas Dani Alves til Viasat.

Thomas Müller

Thomas Müller jubler for scoring mot Barcelona.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Messi skulle ikke startet

– Jeg tror jeg aldri før har sett Messi sånn, sier Rune Bratseth i Viasat-studio.

Messi har vært skadet og det var lenge usikkert om ballkunstneren skulle spille kampen på grunn av en skade, men kort tid før avspark kom beskjeden om at han var klar.

– Han burde aldri startet. Det var som om Barcelona spilte med ti mann, er dommen fra Bergdølmo.

Det var ikke vanskelig å se at kroppen til Messi ikke hang med på det som skjedde på Allianz-Arena tirsdag kveld. Argentineren var ikke involvert i noen avgjørende sitasjoner. Han smilte ikke og virket lei.

– Ingen kan spille semifinale i mesterligaen på 80 prosent - uansett hvor god du er når du er i form, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila som fulgte kampen fra Viasat-studio.

– Vi sørget for at de ikke fikk rom å spille i, dermed ble det trangt for ham (Messi), men samtidig vet jeg ikke om han var helt frisk, sier Bayerns Philipp Lahm og tenker på Messis skade.

– Vi er stolte

Selv om Messi ikke leverte varene fortjener Bayern München ros for måten de håndterte det spanske laget på.

For som den engelske fotballegenden Gary Lineker skriver på Twitter tirsdag kveld:

– Bayern München var like gode, som Barcelona var dårlige.

– Når du slår laget som har dominert Europa i fire - fem år kan du være stolt. Vi spilte virkelig som et lag i kveld og kjempet for hver meter, sier målscorer Arjen Robben.

To Müller-mål

Bayern tok ledelsen midtveis i 1. omgang på en heading av Thomas Müller. Foranledningen var en chip inn i feltet fra Robben, fanget opp av Dante som intelligent headet til Müller i stedet for på mål.

Bare fire minutter etter pause doblet Mario Gomez ledelsen med et hardt spark kun én meter fra mål. TV-bildene viser imidlertid at Gomez sto i offside.

Det stoppet ikke der. 20 minutter før slutt dundret Arjen Robben inn 3-0, men spillet burde vært stoppet før scoringen fordi Müller stoppet Alba med ulvolige midler.

Og så kom Müllers 4-0-scoring og da var løpet definitivt kjørt for Barcelona.

Det store spørsmålet, som spillerne fikk etter kampen, er nå: Holder dette til avansement?

– Jeg har sett mye fra Barcelona og tar ingenting for gitt, sier tomålscorer Müller.

Returkampen på Camp Nou spilles 1. mai.

Fotballnyheter