Bayern feiret med bayer

Bayern München vant Bundesliga med sju runder igjen å spille, men i dag kunne de endelig feire seieren med den tradisjonelle øl-dusjen.

Laster innhold, vennligst vent..

Bayern München avsluttet sesongen med stil. En sen scoring av Claudio Pizarro gjorde at de slo Stuttgart 1-0 i serieavslutningen lørdag og etter kampen ventet feiringen av ligagullet.

Pep Guardiola fikk dermed feire sitt første ligagull i Bayern, og han hadde blitt forberedt på at det ville bli en våt affære. Det er nemlig tradisjon at spillere og trenere dynkes i øl.

Våt tradisjon

– Jeg vet at det er en tradisjon, og jeg liker tradisjoner. Hvis spillerne vil gjøre det, så kan de det, jeg har uansett ikke noe hår, sa han i forkant av kampen.

Bayern har gått nesten feilfritt gjennom hele Bundesliga, og har gått på sine to eneste tap etter at seriegullet var sikret. Allikevel har Pep Guardiola fått mye kritikk for spillestilen etter at Bayern München ble utklasset av Real Madrid i semifinalen av mesterligaen.

Kritikk fra klubblegende

Kritikken mot Pep Guardiola har blant annet kommer fra klubblegenden Franz Beckenbauer som uttalte etter kampen mot Real Madrid at Bayern var tannløse, og at det var et problem som hadde vedvart store deler av våren.

– Klubben må bestemme seg for om treneren er den rette for klubben. Jeg kommer ikke til å endre min mening om klubben og folket som jobber her etter ett tap. Jeg føler meg som en del av denne klubben, og vil gjøre mitt beste med mine ideer, sa Guardiola på en pressekonferanse i etterkant av mesterligatapet.

Sesongen er riktignok ikke helt over for Bayern-stjernene ennå. Neste helg skal det spilles cupfinale mot Boruissa Dortmund, ett av de to lagene som har slått Bayern i Bundesliga i år.

Fotballnyheter