NRK Meny
Normal

Barcelona til finalen

Dommer Tom Henning Øvrebø fikk en tøff oppgave da Barcelona på bekostning av Chelsea sikret seg finalebilletten i mesterligaen.

Chelseas Michael Ballack løper etter dommer Tom Henning Øvrebø
Foto: Rebecca Naden / AP

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Øvrebø måtte få eskorte av banen for å beskytte seg mot sinte Chelsea-spillere etter at kampen var over. De blå mente at den norske dommeren hadde ranet de for en plass i finalen.

- Det var tre situasjoner som var veldig klare. Jeg vil ikke si hva vi føler, men det er urettferdig, sa Chelsea-manager Guus
Hiddink.

Barcelonas Andres Iniesta kunne slippe jubelen løs etter å ha utliknet for Chelsea på overtid. Dermed gikk Barcelona videre til finalen på bortemålsregelen.

barcafeirerscoring

Andres Iniesta feirer scoringen på overtid

Foto: Nick Potts / AP

- Det var et vidunderlig øyeblikk å score, akkurat da vi trengte et mål, sa Iniesta om fulltrefferen i krysset, lagets eneste skudd på mål i kampen.

En skygge

Barcelona var en skygge av seg selv, men trakk til slutt til det lengste strået. Gjestene fra Spania kom fra en fotballoppvisning av de sjeldne da de knuste Real Madrid i helgen. Men de skulle få en kalddusj i møte mot Chelsea.

Chelsea tok ledelsen etter bare ni minutter ved Micahel Essien. Scoringen var en perle av de sjeldne i form av volley fra drøye 20 meter.

Chelsea kontrollerte

Hjemmelaget skapte ikke så mange målsjanser, men de som de skapte var derimot store. Som for eksempel i det 52. minutt:

Anelka med en fin stikkpasning til Drogba som fintet seg fri og var helt alene med Valdes. Men Drogba maktet ikke å holde hodet kaldt og satte ballen rett i føttene på Barcas sisteskanse.

Barcelona hadde ballen mye, men maktet ikke å skape de store målsjansene. I første omgang hadde katalanerne ingen skudd på mål.

Barcelona manglet Thierry Henry, som måtte stå over kampen grunnet skade, og det kom tydelig fram i angrepsspillet til laget fra Spania.I tillegg var stjerner som Lionel Messi og Samuel Eto'o nesten helt usynlige hele kampen.

Kort

I det 65. min fikk Abidal rødt kort for å ha felt Anelka som var alene i gjennom. TV-bildene viser derimot at Øvrebø må tillegges en prikk i sin ellers gode kamp. Anelka snublet nemlig i sine egne bein.

Tom Henning Øvrebø delte ut mange gule, og et rødt, kort dag. Mange vil nok hevde at han burde blåst straffe til hjemmelaget i flere situasjoner, spesielt i sluttminuttene.

Øvrebø i fokus

Drogbapekerpåøvrebø

Didier Drogba sier klart i fra om hva han mener om Øvrebøs dømmming i kampen.

Foto: Jon Super / AP

Og Tom Henning Øvrebø fikk usedvanlig mange vanskelige situasjoner å bryne seg på i dagens oppgjør. Chelsea-spillerne ropte på straffe i hele syv-åtte situasjoner hvor Øvrebø vinket spillet videre.

På overtid, etter Barcelonas utligning, fyrer Ballack løs fra kloss hold. Ballen treffer en Barca-arm og det ser mistenkelig ut som et straffespark. Øvrebø, som stod godt plassert, gjorde som han gjorde gjennom hele kampen; nemlig å vinke spillet videre. Både Drogba og Ballack fikk gult kort for massive protester.

Etter kampen innrømmet Gerard Pique at han handset i feltet. I følge midtstopperen, som har spilt for Barcas finalemotstander, var det feil av dommer Øvrebø og ikke dømme straffe i det 82. minutt da ballen traff hånda hans.

Drømmefinale

Dermed er det duket for drømmefinale mellom Barcelona og Manchester United på Olympiastadion i Roma den 27.mai. De to lagene, som topper tabellen i hver sin respektive liga, braket sammen i fjorårets semifinale. Da var det United som trakk det lengste strået.

Les: Konspirasjonsteori fra Chelsea

Les også: Øvrebø har fått munnkurv

Fotballnyheter