NRK Meny
Normal

Barcelona-spiller innrømmer at han røyker

​Franske Jérémy Mathieu (30) har fått mye oppmerksomhet etter overgangen til Barcelona, men mest på grunn av en kjedelig uvane: Han røyker sigaretter.

Jeremy Mathieu

Jérémy Mathieu røyker sigaretter, men vil ikke beklage seg som mange andre fotballspillere har gjort før han. Her er franskmannen avbildet da han ble presentert som Barcelona-spiller torsdag i forrige uke.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Jeremy Mathieu

Jeremy Mathieu har vært i Valencia siden 2009. Nå er stopperen klar for Barcelona.

Foto: JAIME REINA / Afp

– Det er litt personlig, sier Jérémy Mathieu i et intervju med den spanske sportsavisen El Mundo Deportivo.

Den sylferske Barcelona-stopperen velger likevel å svare – noe motvillig – på journalistens sigarett-spørsmål.

– Jeg er ikke en person som røyker én pakke om dagen. Jeg har for eksempel ikke tatt en røyk på fjorten dager.

Avbildet med røyk i munn

Franskmannen har måttet svare for seg i spanske presse etter at det dukket opp et bilde av 30-åringen der han tok seg en blås utenfor en restaurant. Bildet har skapt reaksjoner på sosiale medier og fyrt opp mange supportere i klubben.

Men det er langt ifra første gang at en fotballspiller har blitt avbildet med en sigarett i munnviken: Jack Wilshere og Ashley Cole har begge blitt tatt på fersken – og har fått kritikk fra hver sin arbeidsgiver.

Vil ikke beklage

Barcelona har foreløpig ikke kommentert Mathieus uvane, men hovedpersonen selv mener røykingen er uviktig så lenge han presterer på banen.

Han har heller ikke unnskyldt seg eller sagt at han skal slutte slik som Wilshere har gjort ved flere anledninger.

– Det er det som skjer på banen som betyr noe. Jeg løper og kjemper for laget – og dét ser supporterne, sier Mathieu til El Mundo Deportivo.

Dyr mann

Mathieu ble klar for Barcelona i forrige uke, og kommer fra La Liga-rival Valencia. Han har undertegnet en fireårskontrakt med klubben, med en opsjon på et femte år.

30-åringen spiller midtstopper og venstreback og kostet den spanske toppklubben 20 millioner euro, altså i underkant av 170 millioner norske kroner.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.