NRK Meny
Normal

Messi-løse Barcelona klarte det så vidt

Barcelona uten Lionel Messi slet i 80 minutter mot Bayer Leverkusen hjemme på Camp Nou. Så løsnet det, og Barca vant 2-1.

Luis Suarez

KUNNE ENDELIG JUBLE: Luis Suarez satte inn målet som til slutt gav Barcelona seier over Leverkusen

Foto: LLUIS GENE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble en vanskelig kveld. Det var vår andre kamp uten Leo Messi, den andre kampen uten vår beste og helt uerstattelige spiller, og den andre kampen vi har vunnet, sa trener Luis Enrique etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med det spillerne gjorde. De snudde en veldig vanskelig kamp. Vi kan bli mer presise, men ingen skal si at Barcelona slapper av og ikke gir alt, tilføyde han.

Barcelona har ikke tapt hjemme i gruppespillet i mesterligaen på seks år. Det siste gjestelaget som vant på Camp Nou var Rubin Kazan som vant 2-1 i 2010. Siden har Barcelona vunnet 14 av 16 kamper. De to andre har endt uavgjort.

Sist Leverkusen gjestet Barcelona i mesterligaen, i 2012, ble de banket 7-1. Da scoret Messi fem ganger.

Kyriakos Papadopoulos

LEDET LENGE: Leverkusens Kyriakos Papadopolous feirer ledermålet. Lenge så det ut til at det skulle gi seier

Foto: Emilio Morenatti / Ap

I 80 minutter så det ut til at rekken av hjemmekamper uten tap skulle ta slutt. Kyriakos Papadopolous' scoring midt i omgangen gav Leverkusen 1-0, og den red det på mot et stadig sterkere Barcelona-press som gav mange forspilte sjanser.

Kritiserte hjemmefansen

Barcelona-sjefen måtte samtidig tåle at hjemmesupporterne sendte spillerne hans i garderoben med en øredøvende pipekonsert til pause. Enrique ber fansen vise mer forståelse.

– Jeg mener laget fortjener mer skryt for alt det har oppnådd og måten det opptrer på. De jobber til siste minutt. Dersom de hadde fortjent å bli buet på, er det helt greit, men vi blir sterkere i de avgjørende situasjonen hvis supporterne lar være å gjøre sånt, sa han.

– På 2-1 trengte vi ikke støtten deres, men det gjorde vi på 0-1, tilføyde Barca-sjefen.

Trøtte tyske bein kjempet heroisk, men det kunne ikke holde. Innbytter Sergi Roberto satte inn en retur til 1-1 og Luis Suarez banket inn 2-1 på direkten – dette i løpet av mindre enn to minutter. Dermed reddet Barcelona æren denne kvelden.

Suarez scoring var hans 31. i mesterligaen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.