Barcelona punger ut til skattemyndighetene

Barcelona betaler 113 millioner kroner til spanske myndigheter etter at klubben ble siktet for skattesvindel i forbindelse med Neymar-overgangen.

Messi

Barcelona-stjerner: Neymar sammen med Lionel Messi.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Det skriver Sky Sports.

Men selv om Barcelona mandag betalte et betydelig beløp i skatt, hevder de fortsatt at klubben ikke har gjort noe galt.

Striden står rundt fjorårets Neymar-overgang fra brasilianske Santos. Det er stilt mange spørsmål om hvor alle pengene har tatt veien.

– Klubben betaler for å dekke eventuelle feiltolkninger i forbindelse med overgangen til Neymar, meddeler Barcelona på sine nettsider.

Åpnet sak mot klubben

Torsdag besluttet en dommer i Madrid å åpne sak mot Barcelona, og ba også om å få utlevert alle skattepapirer i saken. Inkludert kontrakter og dokumenter tilhørende Neymars far.

Det skjedde etter at Neymars far og agent, Neymar da Silva Santas, i januar erkjente at han hadde mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben.

Santos fikk bare 142 millioner.

Gikk av etter bråket

Barcelonas president Sandro Rosell har tidligere gått av etter uklarhetene omkring kjøpet av brasilianske Neymar i fjor. Rosell hevdet at han ikke hadde gjort noe galt.

Det er uklart om mandagens innbetaling fører til at siktelsen mot Barcelona frafalles.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.