NRK Meny
Normal

Dette bildet gir Bayern München håp

I 2004 gikk Deportivo La Coruña til semifinalen i mesterligaen selv om de tapte den første kampen med tre mål.

Deportivo la Coruna

Her feirer Deportivo de La Coruña-spillerne Sergio Gonzalez, Juan Valeron, Victor Sanchez og Manuel Pablo Garcia scoring mot AC Milan i kvartfinalen i 2004. Det spanske laget vant returoppgjøret 4-0 og gikk videre til semifinalen selv om de tapte den første kampen 4-1.

Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Nå er Bayern München i samme situasjon.

Forrige uke ble det tyske storlaget ydmyket med et 3-0-tap i den første semifinale-kampen mot Barcelona. Tirsdag kveld er det returmøte i München der hjemmelaget må score minst tre mål for å få ekstraomganger.

– Vi er FC Bayern og vi skal holde hodet hevet, sa Bayerns Thomas Müller etter 3-0-tapet.

Lionel Messi

Barcelona frykter en vill kamp i München tirsdag. Her takler Bayerns Juan Bernat, Barcelona-stjernen Lionel Messi i den første kampen i forrige uke.

Foto: Emilio Morenatti / Ap

Selv om det blir alt annet enn enkelt å nå finalen, kan Bayern München-spillerne finne håp i historien:

I 2004 tapte nemlig Deportivo La Coruña den første kvartfinalen mot AC Milan med tre mål (4-1), mens de i returkampen viste en enorm vinnervilje og vant 4-0 - og gikk til semifinalen.

Men ifølge nyhetsbyrået AFP har aldri et lag kommet tilbake etter å ha tapt 3-0 i den førte semifinalen i den gjeveste Europa-cupen.

Kontringer

Barcelona tør uansett ikke ta finaleplassen på forskudd - snarere tvert i mot. De frykter nemlig en vill kamp i München.

Rafinha

Bayern Münchens brasilianske forsvarsspiller, Rafinha, klarte ikke å stoppe verken dette skudde fra Lionel Messi eller to andre mål i 3-0-tapet forrige uke.

Foto: LLUIS GENE / Afp

– Vi vil ikke ha en vill kamp. Om det blir det må vi få roet den ned, sa Barcelona-trener Luis Enrique da han møtte pressen mandag.

Han er forberedt på at de ikke kommer til å styre kampen slik de er vant til.

– Vi skal forsøke å gjøre jobben med kontringer. Vi vil selvsagt ha ballen mest mulig, men det blir vanskelig for Bayern vil det samme. Vi skal forsøke å finne rom og score mål, sier Enrique.

Snudde kvartfinalen

Det som også gir Bayern håp, og Barca grunn til uro, er at det tyske laget slo tilbake etter et vanskelig utgangspunkt også i kvartfinalen.

Da tapte Bayern 3-1 borte mot Porto i første kamp, men snudde til avansement med en 6-0-seier på hjemmebane. Runden før ble Sjakhtar slått hele 7-0 i Tyskland etter 0-0 i første kamp.

– Man kan aldri være helt trygg før slike kamper som dette. Man må ha respekt for motstanderne, og sørge for å kontrollere spillernes følelser, sier Luis Enrique.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.